Συγκλονιστική μαρτυρία Έλληνα που επέστρεψε από το Ισραήλ- «Η γυναίκα μου έτρεμε»

Ο Αχιλλέας Πεκλάρης ζούσε στο Ισραήλ, με τη σύζυγο και τα δυο παιδιά τους και πριν από δύο ημέρες επέστρεψε στην Ελλάδα. Μίλησε για πρώτη φορά, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «Πρόσωπο με Πρόσωπο», για τον τρόμο που έζησε, αλλά και για τη στιγμή που τη νύχτα της εισβολής κάποιοι χτυπούσαν την πόρτα του σπιτιού του.

«Στις 3:30 το πρωί της 7ης Οκτωβρίου κάποιοι άρχισαν να μου χτυπούν έντονα την πόρτα. Αυτό δεν ακούγεται καθόλου φυσιολογικό. Σηκώθηκε η γυναίκα μου πάνω, έτρεμε γιατί είχε και τις εμπειρίες από τα παιδικά της χρόνια (η σύζυγός του είναι από το Ισραήλ), από άλλους πολέμους», ανέφερε αρχικά.

Και συνέχισε λέγοντας: «Πήγα στο ματάκι και βλέπω δύο τύπους στα δικά μου χρώματα: Λίγο μελαχρινούς χλωμούς, με μαύρα πουκάμισα… Ξαφνικά ξυπνήσαμε μέσα σε ένα θρίλερ. Δεν ανοίξαμε την πόρτα, επέμεναν για πέντε λεπτά, έπαιξαν και λίγο με το πόμολο… Πήραμε τηλέφωνο την αστυνομία, τους εξηγήσαμε τι συνέβη και μας είπαν ότι ήταν πράγματι αστυνομικοί ρωτώντας μας γιατί δεν ανοίξαμε. Λέω “γιατί μας είπατε με το μήνυμα που μας στείλατε χθες, με το ισραηλινό 112 να μην ανοίξουμε σε κανέναν ακόμα κι αν φοράει στολές. Άρα δεν πέρασε καν από το μυαλό να ανοίξω την πόρτα“. Ευτυχώς ήταν κάτι απλό, αλλά η ατμόσφαιρα στη χώρα είναι ατμόσφαιρα από βαρύ πένθος. Ξυπνάνε μνήμες του ολοκαυτώματος. Είναι η πρώτη σφαγή αμάχων εβραίων από την εποχή του Χίτλερ».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ