Συγκίνηση στους Αρκιούς: Η παρέλαση του Άγγελου με μαθητές από τη Βούλα και η παρουσία του Λιμενικού – ΦΩΤΟ

Ξεχωριστές ήταν οι σημερινές εορταστικές εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου στους Αρκιούς, καθώς μία ομάδα μαθητών του 1ου Δημοτικού Σχολείου Βούλας που συνοδευόταν από τους γονείς και τους δασκάλους, παρέλασε μαζί με τον μοναδικό μαθητή του νησιού, τον μικρό Άγγελο.

Η συμμετοχή των παιδιών από το 1ο Δημοτικό Σχολείο της Βούλας έγινε με πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων. Οι ίδιοι οργάνωσαν το ταξίδι και, χθες, 13 παιδιά και 14 γονείς και δάσκαλοι έφτασαν στους Αρκιούς.

Σημειώνεται ότι με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Γιάννη Πλακιωτάκη, και του Αρχηγού του Λιμενικού Σώματος – Ελληνικής Ακτοφυλακής, Αντιναύαρχου Λ.Σ. Γεώργιου Αλεξανδράκη, κατέπλευσε σήμερα το πρωί στους Αρκιούς, το Πλοίο Ανοικτής Θαλάσσης (Π.Α.Θ. 080), προκειμένου να λάβει μέρος στις εορταστικές εκδηλώσεις της 25ης Μαρτίου.

Με εντολή του Υπουργού Ναυτιλίας κινητοποιήθηκε το ΠΑΘ 080, το οποίο βρισκόταν στην περιοχή έχοντας ολοκληρώσει την περιπολία του. Το σκάφος κατέπλευσε στους Αρκιούς για να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις αλλά και για να συνδράμει την ομάδα των παιδιών και των γονιών τους σε ό,τι χρειάζονταν.

Το πλήρωμα του Πλοίου Ανοικτής Θαλάσσης, καθώς και στελέχη της Λιμενικής Αρχής Πάτμου παρέστησαν στην παρέλαση των μαθητών.

Σύμφωνα με πηγές του υπουργείου Ναυτιλίας, από την Πάτμο προς τους Αρκιούς τα παιδιά και οι γονείς τους ταξίδεψαν με φουσκωτά, ενώ τώρα οργανώνεται η επιστροφή τους με σκάφη του Λιμενικού Σώματος.

Ο Γιάννης Πλακιωτάκης συνεχάρη τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων του δημοτικού σχολείου Βούλας, γι’ αυτήν τους την πρωτοβουλία τους να σπεύσουν στο ακριτικό νησί, ώστε να μην παρελάσει μόνος του ο μικρός Άγγελος, και υπογράμμισε ότι απ’ αυτήν την πρωτοβουλία δεν θα μπορούσαν να απουσιάζουν, το Λιμενικό Σώμα και τα στελέχη του.

Μετά το τέλος των εκδηλώσεων οι μαθητές και οι συνοδοί τους, είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το Π.Α.Θ. 080 και να συνομιλήσουν με το πλήρωμά του, ενώ στην συνέχεια πραγματοποίησαν και πλου με το σκάφος.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ