Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από τη Βουλή

Συγκέντρωση με αίτημα την άμεση λύση των προβλημάτων που αφορούν την ειδική αγωγή και τα ειδικά σχολεία, πραγματοποίησαν το απόγευμα έξω από τη Βουλή γονείς, εκπαιδευτικοί και φορείς που σχετίζονται με την ειδική αγωγή και τα άτομα με ειδικές ανάγκες.

Οι συμμετέχοντες στη συγκέντρωση έκαναν λόγο για «απαράδεκτη» και «τραγική» κατάσταση η οποία επικρατεί αυτήν τη στιγμή στα ειδικά σχολεία, με τα περισσότερα από αυτά να λειτουργούν πραγματοποιώντας μόνο το 1/3 των ωρών του ωρολογίου προγράμματος.

Σύμφωνα με τους συμμετέχοντες, μεγάλα είναι τα προβλήματα μετακίνησης των μαθητών, με αποτέλεσμα ένας πολύ μεγάλος αριθμός αυτών να παραμένει σπίτι.

Βασικά αιτήματα της συγκέντρωσης, η οποία πραγματοποιήθηκε έξω από τη Βουλή, όπου γίνεται η συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης, είναι η άμεση και εύρυθμη λειτουργία των ειδικών σχολείων και Κέντρων Διάγνωσης Διαφοροδιάγνωσης και Υποστήριξης (ΚΕΔΔΥ), καθώς επίσης και να γίνουν μόνιμοι διορισμοί στα σχολεία και τις δομές της ειδικής αγωγής.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δείτε επίσης

Τι κρύβεται πίσω από το τρέιλερ του Βαρουφάκη; – ΒΙΝΤΕΟ

“Ειδικός κωδικός για την πληρωμή των γιατρών με κάρτα”

Εκτονώνεται η ένταση ανάμεσα σε Ρωσία και Τουρκία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ