Στον πυρετό του καρναβαλιού η Πάτρα με τον Goran Bregovic να δίνει το ρυθμό – Ξεχύθηκαν στους δρόμους τα εντυπωσιακά άρματα

Καρναβαλιστές από όλη τη χώρα δίνουν αυτή την ώρα τον ρυθμό στο φετινό Πατρινό Καρναβάλι, με την πρωτεύουσα της Αχαΐας να αναμένεται να «βουλιάξει» το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας.

Πατρινό καρναβάλι: Αυξημένη η κίνηση στα ΚΤΕΛ Κηφισού – Κάθε 5 λεπτά φεύγει λεωφορείο

Τα άρματα του δήμου τράβηξαν και φέτος τα βλέμματα στο φετινό Καρναβάλι. Ξεχύθηκαν στους κεντρικούς δρόμους της πόλης συνδυάζοντας για ακόμη μία φορά την μεγαλοπρέπεια με την καλλιτεχνική ποιότητα αλλά και τη σατιρική ματιά.

Πάτρα

«Πατρινό καρναβάλι για πάντα»: Τι έχει συμβεί με τον καρναβαλικό ύμνο και γιατί φέτος δεν ακούγεται στις παρελάσεις

Πάτρα

Η παρέλαση των φωταγωγημένων καρναβαλικών αρμάτων, η πρώτη μετά από τρία χρόνια λόγω της περιπέτειας της πανδημίας, ξεκίνησε από τη συμβολή των οδών Κορίνθου και Γούναρη μεταφέροντας σε όλη την Ελλάδα το μήνυμα της φετινής αποκριάς.

Πατρινό καρναβάλι 2023: Αυτή είναι η βασίλισσα

s

Στους ρυθμούς του Goran Bregovic

Σε εξέλιξη βρίσκεται στην κατάμεστη πλατεία Γεωργίου, η συναυλία του Goran Bregovic ο οποίος διασκεδάζει με τις μελωδίες του στους Πατρινούς αλλά και τους χιλιάδες επισκέπτες που βρίσκονται στην πρωτεύουσα του καρναβαλιού.

Η πλατεία ξεκηκώθηκε μάλιστα όταν ο λατρεμένος στη χώρα μας Bregovic τραγούδησε το «Να’ ταν η χαρά οικόπεδο».

Η Πάτρα χορεύει σε οι βαλκανικούς ρυθμούς και μελωδίες του διεθνούς φήμης Goran Bregovic.

Μια γιορτή πλημμυρισμένη με ήχους γνώριμους και οικείους από τραγούδια των Βαλκανίων που έγιναν και δικά μας τραγούδια.

Η συναυλία περιλαμβάνει όλες τις μεγάλες του επιτυχίες από τη μουσική του για τις ταινίες του Emir Kusturica, από το παραδοσιακό «Ederlezi» και τον «Καιρό των Τσιγγάνων» μέχρι το «Mesecina» και το «Kalasnjikov» αλλά και το υπέροχο «Ausencia» από το «Undergound» και φυσικά μελωδίες του που τραγουδήθηκαν με ελληνικούς στίχους και λατρεύτηκαν από το κοινό: «Το Βενζινάδικο», «Θεός αν είναι», «Παραδέχτηκα».

Τον σπουδαίο μουσικό συνοδεύει το συγκρότημα The Wedding and Funeral Band.

Πάτρα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ