Στον εισαγγελέα σήμερα ο YouTuber που κακοποιούσε ΑμεΑ σε live μετάδοση – Εισέπραττε χιλιάδες ευρώ από τον «στρατό» του

Οργή και αποτροπιασμό προκαλούν τα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας σχετικά με τη δράση του πασίγνωστου YouTuber, ο οποίος συνελήφθη την Τρίτη από άνδρες της Υποδιεύθυνσης Κρατικής Ασφάλειας Αττικής.

Ο 35χρονος, ο οποίος είχε χιλιάδες followers που τους αποκαλούσε «army» δηλ. στρατό, ξεκίνησε την αρρωστημένη «ιδέα» για κακοποίηση ΑμεΑ σε ζωντανή μετάδοση στο διαδίκτυο. Οι κατηγορίες που τον βαρύνουν είναι εμπορία ανθρώπων και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων, με την επιβαρυντική περίσταση του άρθρου περί εγκλημάτων με ρατσιστικά χαρακτηριστικά λόγω αναπηρίας.

Ο 35χρονος YouTuber συνελήφθη στην οικία του στο πλαίσιο του αυτοφώρου, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης, προέβη σε νέα ζωντανή μετάδοση τέτοιων πράξεων, εις βάρος δύο αδύναμων ατόμων, τα οποία και μεταφέρθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Μέσω τον κοινωνικών δικτύων, και κυρίως του YouTube και του tiktok, μετέδιδε εικόνες στην οποίες κατά καιρούς καταγραφόταν η κακοποίηση ΑμεΑ και εισέπραττε χιλιάδες ευρώ από τους «πιστούς» ακολούθους του που δεν «χόρταιναν» να βλέπουν ανθρώπους να κακοποιούνται σε live μετάδοση για να ικανοποιούν τις «αρρωστημένες ορέξεις» τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος κατά το χρονικό διάστημα από τις 3 Ιανουαρίου του 2023 έως και τις σήμερα (06/02), καθώς και σε έτερα χρονικά διαστήματα, προέβη κατ’ εξακολούθηση σε κακοποιητικές συμπεριφορές που περιελάμβαναν εξυβρίσεις, σωματικές βλάβες, σεξουαλικές πράξεις, σε βάρος ατόμων με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης και στη μετάδοση αυτών σε πραγματικό χρόνο σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αναγκάζοντας αυτούς να πραγματοποιήσουν διάφορες προκλήσεις που έθεταν θεατές πληρώνοντας το ανάλογο αντίτιμο, με σκοπό να αποκομίζει ο ίδιος οικονομικό όφελος.

Κατά τη σύλληψη του κατηγορουμένου στην οικία του ανευρεθήκαν δύο άτομα με αναπηρία λόγω νοητικής υστέρησης τα οποία, κατόπιν προηγούμενης εντολής Εισαγγελέα, οδηγήθηκαν σε δομή φιλοξενίας.

Ο συλληφθείς σε βάρος του δικογραφία θα οδηγηθεί ενώπιον του Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών σήμερα το πρωί.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 7 σκληροί δίσκοι και 4 κινητά τηλέφωνα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ