Στον εισαγγελέα ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Κολωνού

Στον εισαγγελέα ο διοικητής του Τμήματος Ασφαλείας Κολωνού

Στο πλαίσιο ερευνών της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων, για περιστατικά ενδεχόμενης συμμετοχής αστυνομικών σε παράνομες ενέργειες, πραγματοποιήθηκε αιφνιδιαστικός έλεγχος, στο Τμήμα Ασφαλείας του αστυνομικού τμήματος Κολωνού.

Συγκεκριμένα, από την έρευνα που έγινε στο γραφείο του Διοικητή του Τμήματος Ασφαλείας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, τα όπλα και σφαίρες η παρουσία των οποίων δεν δικαιολογείται.

Οι «αδιάφθοροι» εντόπισαν τέσσερα πιστόλια, ένα περίστροφο, μια δίκαννη κυνηγετική καραμπίνα, 182 φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, 20 φυσίγγια διαμετρήματος 25 auto, 20 κυνηγετικά φυσίγγια, τρία φυσίγγια των 9 mm και φυσίγγιο κρότου 38 special, ένας σιγαστήρας, μια ποινική δικογραφία του έτους 2006 με τα πειστήρια (ένα πορτοφόλι, τρεις βιντεοκασέτες και ένα πλαστικό αεροβόλο πιστόλι), πέντε ζεύγη ελληνικών πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων, ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας του εξωτερικού και 63 CD.

Σε κοινόχρηστους χώρους του συγκεκριμένου τμήματος, κατασχέθηκαν δύο βαριοπούλες, τσεκούρι, κατσαβίδι, τρεις «σκύλες», ξύλινος λοστός, ζεύγος πινακίδων κυκλοφορίας οχημάτων εξωτερικού και δέκα πινακίδες κυκλοφορίας αυτοκινήτων και δικύκλων.

Επίσης, μέσα σε φοριαμό που χρησιμοποιούσε ο Υπαρχιφύλακας, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν δύο μαχαίρια, αναδιπλούμενο μαχαίρι με οδοντωτή λάμα, περίστροφο REPLICA, δύο καρτέλες, που περιείχαν συνολικά 17 χάπια ναρκωτικού σκευάσματος VULBEGAL και σφραγίδα με στοιχεία άλλου αστυνομικού.

Οι δύο αστυνομικοί οδηγήθηκαν σήμερα στην Εισαγγελία Πλημμελειοδικών Αθηνών. Στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας εξετάζεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας η επιβολή ανάλογων πειθαρχικών κυρώσεων σε βάρος τους.

Έρευνα έγινε και στο τμήμα Τάξης του αστυνομικού τμήματος Κολωνού όπου οι «αδιάφθοροι» δεν εντόπισαν τίποτα το μεμπτό.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ