Στον «χορό» του Εγκέλαδου η Κρήτη: Τρεις νέοι σεισμοί των 3,9 και 4,2 Ρίχτερ

Η Κρήτη και δη το Ηράκλειο συνεχίζει να κουνιέται στους ρυθμούς του Εγκέλαδου, καθώς τα ξημερώματα της Παρασκευής πραγματοποιήθηκαν τρεις νέοι δυνατοί σεισμοί της τάξεως των 3,9 και 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ.

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη: Τι λένε οι σεισμολόγοι για το νέο χτύπημα του Εγκέλαδου – Το μήνυμα που δέχτηκαν οι κάτοικοι

Σύμφωνα με το Γεωδυναμικό Ινστιτούτο ο πρώτος σεισμός σημειώθηκε στις 02:11 τα ξημερώματα της Παρασκευής, με επίκεντρο 6χλμ Νότια-Νοτιοδυτικά των Μοιρών Ηρακλείου και εστιακό βάθος στα 17,1 χλμ.

Ισχυρός σεισμός στην Κρήτη: «Ο κόσμος έχει βγει στους δρόμους» – Κλιμάκια της Πυροσβεστικής στο σημείο

Ο δεύτερος δυνατός σεισμός σημειώθηκε περίπου 9 λεπτά αργότερα, ήτοι στις 02:20 με επίκεντρο 7 χλμ Βορειοανατολικά των Καλών Λιμένων Ηρακλείου και εστιακό βάθος τα 17,5 χλμ.

Σεισμός στην Κρήτη: «Χρειάζεται συνεχής παρακολούθηση, πρέπει να ληφθούν μέτρα» – Τι λέει στο enikos.gr ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Ο τρίτος και πιο δυνατός σεισμός σημειώθηκε στις 03:52. Ήταν μεγέθους 4,2 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ με επίκεντρο τα 6 χλμ Βόρεια-Βορειοανατολικά των Καλών Λιμένων Ηρακλείου και εστιακό βάθος τα 17,5 χλμ.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ