Σταύρος Θεοδωράκης: Αποκάλυψε πώς διαγνώστηκε τυχαία με καρκίνο

Το πώς διαγνώστηκε τυχαία με επιθετική μορφή καρκίνου αποκάλυψε ο Σταύρος Θεοδωράκης, ο οποίος μίλησε και για τον πατέρα του, τα παιδικά του χρόνια αλλά και την εκπομπή «Πρωταγωνιστές».

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ και στο «ΣΤΟΥΝΤΙΟ 4», ο Σταύρος Θεοδωράκης είπε σχετικά με την περιπέτεια υγείας του: «Ήρθε πάρα πολύ απότομα. Έχει πλάκα, δεν το έχω ξαναπεί. Έκανα ως αρχηγός περιοδεία στο Γενικό Ναυτικό Νοσοκομείο και μου λέει ένας γιατρός νεαρός ”να κάνουμε ένα τεστ;” και του λέω ”άσε ρε φίλε”. Μου λέει ”έχεις κάνει PSA τώρα τελευταία;” του λέω ”δεν ξέρω τώρα, άσε με”. Με παίρνει σχεδόν βίαια, παρακαλετά βίαια και με πάει. Με παίρνει την επόμενη ημέρα το πρωί και μου λέει ”μπορείτε να έρθετε ξανά να κάνετε την εξέταση γιατί έχει γίνει λάθος, είναι ένα νούμερο που δεν μπορεί να υπάρχει” και εκεί έγιναν όλα τα υπόλοιπα. Ήταν ένας καρκίνος πολύ επιθετικός, αλλά όλα καλά είναι καλά».

Όπως εξήγησε, είχε ήδη βιώσει την απώλεια του πατέρα του. «Είχα πληγωθεί από τον θάνατο του πατέρα μου. Πότε δεν ήμουν στα σύννεφα. Είχα μια σχέση με τον θάνατο. Ήξερα ότι είναι κάτι που υπάρχει εκεί στη γωνία και μας απειλεί όλους… Δεν έχω καταφέρει να αλλάξω αυτό το μόνιμο άγχος που έχω για την ζωή μου», πρόσθεσε.

Αναφερόμενος στα παιδικά του χρόνια, είπε: «Είναι μεγάλη ευτυχία που γνώρισα τη ζωή μέσα από τη φτώχεια γιατί μετά εσύ τα ανακαλύπτεις και τα κατορθώνεις όλα. Είναι και λίγο κατάρα να έχεις βρει πάρα πολλά πράγματα έτοιμα από τους δίκους γιατί μετά τι θα προσθέσεις εσύ;».

 

«Έπαιρνα την εφημερίδα του πατέρα μου και την έκρυβα στο βιβλίο γιατί βαριόμουν να διαβάσω το βιβλίο και διάβαζα την εφημερίδα. Στο σχολείο έπεφτε χάρακας, τιμωρία με το ένα πόδι να κοιτάς τον τοίχο… Μου κοκκίνιζαν συχνά τα χέρια.. Ήμουν δυσλεκτικός αλλά τότε δεν υπήρχε αυτό. Το βράδυ διάβαζα και την επόμενη μέρα μου έλεγε ο δάσκαλος 5 Χ 8 και τίποτα και με χτύπαγε το κεφάλι στο θρανίο επειδή νόμιζε ότι τον κοροϊδευα. Η Αγία Βαρβάρα όπου μεγάλωσα ήταν περιοχή ανεπιθύμητων. Έφερναν καθηγητές και δασκάλους που είχαν πολλά προβλήματα», συμπλήρωσε ο Σταύρος Θεοδωράκης.

Σχετικά με τις σχέσεις με τους αθίγγανους, δήλωσε: «Οι φίλοι μου στην Αγία Βαρβάρα θέλουν να τους φωνάζω γύφτους για να απενοχοποιηθεί η λέξη. Να μην λες ”άντε ρε γύφτε” αλλά ”ε  γύφτε τι κάνεις;”».

Είπε, δε, ότι «ο πρώτος μου έρωτας ήταν μια τσιγγάνα στο σχολείο. Ζούσα σε ένα περιβάλλον όπου ήμασταν στο σχολείο τσιγγάνοι… Δεν ήταν κάτι ξένο για εμάς».

 

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, ο Σταύρος Θεοδωράκης ανέφερε και τι περιέχει το σακίδιό του, που έχει πάντα μαζί στα γυρίσματα της εκπομπής του.

Όπως εξήγησε, έχει πάντα ένα κόκκινο τετράδιο, πολλά στυλό και μολύβια, ξύστρες και γόμες, εξελιγμένη φωτογραφική μηχανή για να τραβάει και βίντεο, έναν φακό, σουγιά για το καθάρισμα των φρούτων και ξηρούς καρπούς.

Δείτε εδώ το Α΄ μέρος της συνέντευξης:

Δείτε το Β’ μέρος της συνέντευξης:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ