Σταμάτης Κραουνάκης για εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ: Έχει ξεκατινιαστεί το σύστημα

«Έχει ξεκατινιαστεί το σύστημα» ξέσπασε ο Σταμάτης Κραουνάκης αναφερόμενος στα όσα συμβαίνουν στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες ημέρες, ενόψει των αυριανών εκλογών για την ανάδειξη νέας ηγεσίας του κόμματος.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εκπομπή «Τώρα Μαζί» του OPEN, ο Σταμάτης Κραουνάκης κλήθηκε να απαντήσει στο ερώτημα «είσαι Αχτσιόγλου ή Κασσελάκης;». «Δεν θα πω… Σήμερα δεν θα πω… Έχω δηλώσει την προτίμησή μου. Ο Στέφανος είναι από τις 5 Ιουλίου ένας άνθρωπος με τον οποίο ήρθαμε πολύ κοντά. Με επισκέφτηκε στο σπίτι, στο εξοχικό, είπαμε πολλά, αλλά θέλω να πω κάτι το οποίο είναι σοβαρό», είπε αρχικά ο δημοφιλής μουσικοσυνθέτης.

Όπως υπογράμμισε στη συνέχεια, «εγώ δεν είμαι κομματικό στέλεχος, δεν είμαι μέλος. Εγώ ψήφιζα ΣΥΡΙΖΑ για τον Αλέξη… Λοιπόν, θεωρώ ότι -μέχρι να ολοκληρωθεί μια προσωπικότητα- δηλαδή τα παιδιά αυτά που δεν τα ξέρω, μου είναι συμπαθέστατος ο Στέφανος, πήρα θέση υπέρ του αλλά δεν είμαι μέλος, δεν ψηφίζω. Αυτό να γίνει λίγο κατανοητό».

Στη συνέχεια, εξέφρασε την ενόχλησή του για το γεγονός ότι έχουν ανέβει οι τόνοι της αντιπαράθεσης. «Να σας πω την αλήθεια, με ενοχλεί πολιτικά όλη αυτή η αντιπαλότητα. Με χαλάει πάρα πολύ. Δεν είναι Αριστερά αυτό» είπε ο Σταμάτης Κραουνάκης και εμφανώς εκνευρισμένος συνέχισε: «Έχει ξεκατινιαστεί το σύστημα… Έχει ξεκατινιαστεί το σύστημα… Ακούω “περιβάλλον Αχτσιόγλου”. Τι είναι το περιβάλλον Αχτσιόγλου; Τι είναι τα περιβάλλοντα, αυτά τα περί τα περιβάλλοντα; Πώς χτίστηκαν αυτοί οι μηχανισμοί μέσα σε ένα κόμμα, που υποτίθεται ενδιαφέρεται για τον λαό;».

Αναφορικά με την επόμενη ημέρα στον ΣΥΡΙΖΑ, ο μουσικοσυνθέτης εκτίμησε ότι: «Θα τα βρουν μια χαρά. Μέλι – γάλα θα’ ναι πάλι. Θα έχει γίνει ένας από τους δύο πρόεδρος και θα αρχίσει το ίδιο χαϊβανά. Δηλαδή βαρετό».

«Εγώ ήμουν τέσσερα χρόνια εργαζόμενος στο “Κόκκινο”. Τους έχω δει όλους αυτούς τους ανθρώπους. Άλλοι είναι φίλοι μου, κάποιοι είναι πάρα πολύ φίλοι μου και κάποιους δεν τους ξέρω καθόλου. Δεν θέλω αυτή τη στιγμή, σε ένα τόσο εσωτερικό θέμα, να βάλω τη ζυγαριά προς τα κάπου. Εμένα με ενδιαφέρει το μεροκάματο των ανθρώπων. Η δουλειά μου είναι να δίνω λίγο χαρά, ή και συγκίνηση καμία φορά. Όποτε μιλάω παραπάνω είναι επειδή κάτι με πονάει, κάτι με πληγώνει. Χρειάζεται να πεις τη γνώμη σου για κάτι και πώς να το πω, έχω παρεξηγηθεί και πάρα πολλές φορές», είπε ο Σταμάτης Κραουνάκης, ο οποίος ξέσπασε εκ νέου: «Μα το περιβάλλον Αχτσιόγλου; Τι είναι το περιβάλλον; Το γραφείο; Το επιτελείο σε ένα κόμμα της Αριστεράς; Δηλαδή ντρέπομαι».

Εκτίμησε πάντως πως όποιος κι αν βγει πρόεδρος, «θα τα βρουν οπωσδήποτε και πρέπει να τα βρουν» και διευκρίνισε: «Κοιτάχτε, στις οικογένειες μαλλιοτραβιόμαστε και την άλλη μέρα καθόμαστε στο τραπέζι. Δεν υπάρχει θέμα. Και επαναλαμβάνω δεν μιλάω σαν κομματικός». Διατύπωσε πάντως την άποψή του ότι «η φίλη μου η Σία Αναγνωστοπούλου -που είναι ένα πρόσωπο σοβαρό και εκτιμώ- θα έπρεπε να είναι πρόεδρος ή ο Τεμπονέρας, ένα παιδί εξαιρετικότατο».

Κλείνοντας την τοποθέτησή του για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Σταμάτης Κραουνάκης τόνισε: «Δεν είναι ορατό, αλλά πίσω από κάθε πρόσωπο από τα δύο αυτά πρόσωπα που αυτή τη στιγμή παίζεται η προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ, θα πρέπει ένας έξυπνος ρεπόρτερ να ψάξει την μεγάλη δύναμη που ελλοχεύει. Και νομίζω ότι είναι ορατό και ποια μεγάλη δύναμη είναι πίσω από την Αχτσιόγλου και ποια μεγάλη δύναμη είναι πίσω από τον Κασσελάκη».

Δείτε το βίντεο:

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ