Σταμάτη: Αυτά “πλήρωσα”…

Σταμάτη: Αυτά “πλήρωσα”…

Η Βίκυ Σταμάτη είναι ίσως το πιο αμφιλεγόμενο πρόσωπο των τελευταίων δεκαετιών. Μια γυναίκα που έχει δεχθεί σκληρή κριτική, καθώς στο πρόσωπό της η ελληνική κοινωνία βλέπει τη σύζυγο ενός πρώην πανίσχυρου υπουργού του ΠΑΣΟΚ, οποίος αντιπροσωπεύει το πολιτικό σύστημα του χθες.

Σίγουρα, δεν είναι η πρώτη ούτε και η τελευταία γυναίκα που παντρεύτηκε έναν ισχυρό άνδρα ο οποίος είχε εξουσία και δύναμη για πολλά χρόνια στη χώρα. Ωστόσο, είναι μια γυναίκα που έζησε για πολλά χρόνια παραμυθένια ζωή, όπως και άλλοι συνάνθρωποί μας οι οποίοι έτυχε να βρεθούν δίπλα σε ισχυρούς άνδρες ή γυναίκες.

«Τσακισμένη» πλέον από τα απανωτά χτυπήματα της μοίρας, τη δεκατετράμηνη παραμονή της στις φυλακές Κορυδαλλού (όπου κρατείται για κατηγορούμενη για ξέπλυμα βρώμικου χρήματος), αλλά και τα προβλήματα υγείας που την οδήγησαν στι διπλή μαστεκτομή και ταυτόχρονη αποκατάσταση που έκανε πρόσφατα στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας», η Βίκυ Σταμάτη μιλά στην «Espresso».

Με τη δίκη για το σκάνδαλο Άκης-gate να μπαίνει στην τελική ευθεία, καθώς -εκτός απροόπτου- τη Δευτέρα αρχίζουν οι απολογίες των κατηγορουμένων, κάνει λόγο για ένα «περιβάλλον» που είχε βάλει στόχο την εξόντωσή της και τελικά «η αποστολή τους εξετελέσθη», όπως χαρακτηριστικά παραδέχεται.

Το τελικό χτύπημα ήρθε όταν πριν λίγες ημέρες χρειάστηκε να μπει στο χειρουργείο. Μια επέμβαση που κράτησε σχεδόν εφτά ώρες και ήταν το άλλο μεγάλο τίμημα που θεωρεί ότι πλήρωσε η ίδια για τη βαθιά της επιθυμία να αποκτήσει παιδί.

Μια επιθυμία που, για να την πραγματοποιήσει, χρειάστηκε να υποβληθεί σε συνεχείς ορμονοθεραπείες και πολλές εξωσωματικές γονιμοποιήσεις, αν και για πολλά χρόνια – όπως αποκαλύπτει- το περιβάλλον του συζύγου της δεν του επέτρεπε να αποκτήσει τρίτο παιδί. 

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας «Espresso», ο χρόνος στη φυλακή περνάει αργά για τη Βίκυ Σταμάτη. Για να περάσουν οι ώρες, ζωγραφίζει και γράφει. Ήδη, έχει γράψει ένα παιδικό διήγημα και, όπως μας αποκαλύπτει, στα σχέδιά της είναι η συγγραφή ενός βιβλίου, μέσω του οποίου θα αφηγείται την προσωπική της περιπέτεια που βιώνει τα τελευταία χρόνια.

Μιλάει και η φωνή της ραγίζει. Η κ. Σταμάτη αρνείται πεισματικά την κατηγορία που τη βαραίνει για ξέπλυμα βρώμιμου χρήματος και μάλιστα, όπως λέει αποκλειστικά στην «Espresso»: «Δεν καταχράστηκα ποτέ δημόσιο χρήμα, δεν είχα καμία κομματική πολιτική εξουσία, δεν ήμουν δημόσιο πρόσωπο. Για το μόνο που μετανιώνω στη ζωή είναι που δεν προνόησα το εύρος της κακίας, αλλά και τον ακραίο τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν συγκεκριμένοι άνθρωποι εναντίον μου. Δεν μπορώ να δικαιολογήσω ούτε τη στάση τους ούτε την κακία τους. Ίσως θα έπρεπε αυτά τα μηνύματα να έχουν άλλους αποδέκτες, όχι εμένα.

«Σε λάθος άνθρωπο απευθύνονται. Τους απαντώ ότι είμαι μόνο μια μάνα». Ο τίτλος που θα έβαζα στην «επιχείρηση εξοντώστε τη Σταμάτη» είναι ότι «η επιχείρηση εξετελέσθη!».

 

Πηγή: Espresso

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ