Στα Χανιά ο Οικομενικός Πατριάρχης

Με τιμές αρχηγού κράτους υποδέχθηκαν το απόγευμα τα Χανιά τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.

Τον κ.κ Βαρθολομαίο υποδέχθηκαν ο Υφυπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης οι βουλευτές του νομού, ο Περιφερειάρχης Κρήτης ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, ο Δήμαρχος Χανίων  ο αρχιεπίσκοπος Κρήτης Ειρηναίος και φυσικά πλήθος πιστών.

Τον κ.κ Βαρθολομαίο προσφώνησε ο δήμαρχος Χανίων Μ. Σκουλάκης  καλωσορίζοντας τον Οικουμενικό Πατριάρχη.

Μεταξύ άλλων ο κ. Σκουλάκης τόνισε μεταξύ άλλων η εκκλησία ήταν το κέντρο της ζωής κάθε χωριού.

Ευχόμαστε είπε ο κ. Σκουλάκης “η επίσκεψη σας στον τόπο μας να δώσει κουράγιο στην ψυχή κάθε Χανιώτη.” Ο δήμαρχος Χανίων δώρισε και μια αναμνηστική έκδοση των Χανίων στον κ.κ. Βαρθολομαίο.

 

 Από την πλευρά του ο κ.κ Βαρθολομαίος στην αντιφώνηση του ευχαρίστησε τον δήμαρχο Χανίων για το καλωσόρισμα και επεσήμανε πως η Κρήτη αποτελεί χαρά και στεφάνι του Φαναρίου, ενώ ευχήθηκε η δύσκολη περίοδος που περνά η χώρα και οι πιστοί να παρέλθει  σύντομα.  

Κατόπιν ο Οικουμενικος Πατριάρχης αναχώρησε για την εν τη Ιερά Πατριαρχική και Σταυροπηγιακή Μονή Αγίας Τριάδος των Τζαγκαρόλων, όπου θα τελεσθεί επίσημος δοξολογία και προσφωνήσεις των α) Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυδωνίας και Αποκορώνου κ.κ. Δαμασκηνού και β) Πανοσιολογιωτάτου Καθηγουμένου Αρχ. Αμφιλοχίου με αντιφώνηση εκ του Παναγιωτάτου Οικουμενικού Πατριάρχου κ.κ. Βαρθολομαίου.  Πηγή:flashnews.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ