Σοβαρή υπόθεση τοκογλυφίας στην Κρήτη – Τα “αρπακτικά” με τις Porsche, τις επαύλεις και την χλιδάτη ζωή

Σοβαρή υπόθεση τοκογλυφίας συγκλονίζει την Κρήτη.

Ένας 46χρονος από το Ηράκλειο, γνωστός με παρατσούκλι που παραπέμπει σε πόλη της Πελοποννήσου, και δύο 30χρονοι Αλβανοί, αποτελούσαν -σύμφωνα με το Τμήμα Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος Κρήτης- τον «σκληρό πυρήνα» εγκληματικής οργάνωσης που είχε εγκλωβίσει στα δίχτυα της τοκογλυφίας πλήθος κόσμου.

Τοκογλυφική δράση φέρεται να είχαν αναπτύξει δύο ακόμα συλληφθέντες, ένας 45χρονος και ένας 24χρονος που διατηρεί καφετέρια στα ανατολικά προάστια.

Στελέχη του Τμήματος Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος υποστηρίζουν σύμφωνα με το Cretalive.gr ότι η ογκώδης δικογραφία είναι «δεμένη» και  περιλαμβάνει καταθέσεις θυμάτων, οι οποίοι πείστηκαν να μιλήσουν για όσα βίωσαν στα «νύχια των αρπακτικών» με τις Porsche, τις επαύλεις, τα πανάκριβα ρούχα και τις επιχειρήσεις.

Δανεισμός με όρους μαφίας

«Κάθε κατάθεση είναι και μία πονεμένη ιστορία» σχολίασε  χαρακτηριστικά έγκυρη αστυνομική πηγή. Όσοι αναγκάστηκαν για τους δικούς τους λόγους να δανειστούν από εκείνους, μετάνιωσαν την ώρα και την στιγμή καθώς ο δανεισμός γινόταν με όρους μαφίας, σε ένα άκρως εξοντωτικό πλαίσιο.

Ένα ποσό των 5.000 ευρώ μπορούσε να εκτοξευτεί στις 50.000 ευρώ

Η κάθε περίπτωση ήταν διαφορετική, ωστόσο σε γενικές γραμμές για ένα δανεισμό ποσού της τάξεως των 5.000 ευρώ, ο τόκος μπορεί να ανερχόταν έως και τα 2.000 ευρώ μηνιαίως. Αν τώρα υπήρχαν καθυστερήσεις στην καταβολή του τόκου, έμπαινε διπλός και τριπλός τόκος, ακόμα και ανά ημέρα. Είναι χαρακτηριστικό ότι ένα ποσό των 5.000 ευρώ μπορούσε να εκτοξευτεί στις 50.000 ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Cretalive.gr, υπήρχαν άνθρωποι που έπεσαν στην ανάγκη τους για λόγους υγείας ή άλλοι που κατά τη διάρκεια της πανδημίας προσπαθούσαν να μην βάλουν λουκέτο στις επιχειρήσεις τους και τελικά “πνίγηκαν” από τη θηλιά των τοκογλυφικών τόκων και των απειλών.

Πηγές ενημέρωσης αναφέρουν ότι ήταν τόσο ασφυκτική η πίεση που ασκούσαν που κάποιοι είχαν μπει στη διαδικασία να ξεπουλήσουν ακίνητα ιδιοκτησίας τους για να ξεπληρώσουν τους «δανειστές» τους.

Ο 46χρονος είναι ένα πρόσωπο πολύ γνωστό στο Ηράκλειο τόσο από διάφορες ποινικές υποθέσεις όσο και από  την παρουσία του στη νύχτα αλλά και σε χώρους γυμναστηρίων. Οι δύο 30άρηδες Αλβανοί είναι επίσης γνώριμοι στις Αρχές.  Την  έρευνα του Οργανωμένου συνδράμει το ΣΔΟΕ με ό,τι συνεπάγεται αυτό σε επίπεδο ανοίγματος λογαριασμών και «ξεσκονίσματος» οικονομικών στοιχείων.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ