“Σώστε τη ζωή του άνδρα μου”: Η σπαρακτική έκκληση της συζύγου του Έλληνα πρόξενου στη Μαριούπολη

Τη στιγμή που είναι σε εξέλιξη η επιχείρηση απεγκλωβισμού του Έλληνα πρόξενου Μανώλη Ανδρουλάκη από τη Μαριούπολη, ενώ ο πόλεμος μαίνεται στην Ουκρανία, η σύζυγός του απευθύνει δραματική έκκληση.

«Σας παρακαλώ, σώστε τις ζωές τους! Όσο περισσότερο μένουν εκεί, τόσο χάνουν την ελπίδα ότι θα σωθούν, η υγεία τους χειροτερεύει και φοβούνται για τη ζωή τους κάθε στιγμή!» ανέφερε η σύζυγός του, Ασελίνα μιλώντας στην εκπομπή του Mega LIVE NEWS. Όπως πρόσθεσε: «Βρίσκεται σε καταφύγιο εδώ και δύο εβδομάδες χωρίς καθαρό αέρα, χωρίς τις απαραίτητες συνθήκες υγιεινής, χωρίς τρόφιμα, χωρίς επικοινωνία».

Επίσης, είπε: «Ως μητέρα, γυναίκα και νομοταγής πολίτης καταδικάζω αυτόν τον πόλεμο στον οποίο πεθαίνουν παιδιά, γυναίκες και ηλικιωμένοι. Αισθάνομαι πολύ άσχημα χωρίς τον αγαπημένο μου άνθρωπο. Έχουμε έναν γιο 7 μηνών, τον περιμέναμε 5 χρόνια».

Δένδιας: Έχω την ελπίδα ότι θα μπορέσει να επιστρέψει ασφαλής στην πατρίδα μας

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, με παρέμβασή του στην Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλή, ενημέρωσε ότι «αυτή την στιγμή εξελίσσεται η προσπάθεια εκκένωσης και του Έλληνα προξένου από την Μαριούπολη μαζί με το προσωπικό του ΟΑΣΕ».

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Δένδιας ανέφερε πως «οι εικόνες που μεταφέρει ο τηλεοπτικός φακός από τις εξελίξεις στην Ουκρανία είναι τραγικές, τις βλέπουμε όλοι και μέσα σε αυτό το πολεμικό πλαίσιο που προεκλήθη από τη ρωσική εισβολή, βρέθηκαν εγκλωβισμένοι και ομογενείς μας και Έλληνες διπλωμάτες» και προσέθεσε: «Θα ήθελα να σας ενημερώσω ότι αυτή την στιγμή εξελίσσεται η προσπάθεια εκκένωσης του Έλληνα προξένου από την Μαριούπολη μαζί με το προσωπικό του ΟΑΣΕ. Και εάν οι πληροφορίες είναι ακριβείς βρίσκονται ήδη στην κατεύθυνση προς Ζαπορίζια. Έχω την ελπίδα ότι θα μπορέσει να επιστρέψει ασφαλής στην πατρίδα μας».

Σημείωσε, επίσης, πως «μαζί με τις ευχές όλων μας που τον συνοδεύουν θέλω να πω ξεκάθαρα πως η παρουσία του στη Μαριούπολη και η προσπάθειά του να προστατεύσει και βοηθήσει τους ομογενείς μας, όπως άλλωστε και η προσπάθεια του πρέσβη Φραγκίσκου Κωσταντέλου, του Δημήτρη Δόχτση και του προξένου μας στην Μαριούπολη τιμούν την πατρίδα μας και τους απευθύνω και πάλι τα θερμότερα συγχαρητήριά μου».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ