S.O.S από το Νοσοκομείο Σερρών

 

 

S.O.S από το Νοσοκομείο Σερρών

 

Σήμα κινδύνου εκπέμπει το νοσοκομείο Σερρών. Μόλις έξι ειδικοί γιατροί βρίσκονται σε ενεργή εφημερία για όλο τον νομό Σερρών και καλούνται να ανταποκριθούν στις ανάγκες 200.000 κατοίκων. Τα όρια λιτότητας του νοσοκομείου, το οποίο εφημερεύει σε καθημερινή βάση, έχουν ξεπεράσει κάθε όριο ασφαλείας, απειλώντας την ομαλή λειτουργία του.

Τις παραπάνω επισημάνσεις κάνει, σε ανοιχτή επιστολή του προς τον υπουργό Υγείας, ο πρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Νομού Σερρών, παιδίατρος-νεογνολόγος, επιμελητής Α’ ΕΣΥ, Χαράλαμπος Ν. Βελιώτης. Όπως τονίζει, τους τελευταίους τρεις μήνες το νοσοκομείο Σερρών εφημερεύει με έναν ειδικό παθολόγο για τις δύο παθολογικές κλινικές και για το ΤΕΠ.

Το ίδιο συμβαίνει και με τους μαιευτήρες-γυναικολόγους και με τους χειρουργούς, καθώς ένας ειδικός χειρουργός εξυπηρετεί δύο κλινικές και τα επείγοντα περιστατικά.

«Υπάρχει ένας ειδικός παιδίατρος, ένας καρδιολόγος, ένας αναισθησιολόγος κι ένας εντατικολόγος – κι αυτός όχι όλες τις ημέρες. Με ετοιμότητα ή στην καλύτερη με μικτή εφημερία, καλούνται να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους νευρολόγοι, πνευμονολόγοι, ορθοπεδικοί, ΩΡΛ, ουρολόγοι, οφθαλμίατροι, ακτινολόγοι και οι γιατροί του αξονικού τομογράφου», επισημαίνει στην επιστολή του ο κ. Βελιώτης.

Παράλληλα, αναφέρει ότι στις εργαστηριακές ειδικότητες υπάρχει το πρωτόγνωρο της συλλειτουργίας τεσσάρων τμημάτων σε ένα. Για το μικροβιολογικό, το βιοχημικό, το αιματολογικό και την αιμοδοσία υπάρχει ένας εφημερεύων και μάλιστα χωρίς την επιστημονικά κατοχυρωμένη γνώση αυτών των ειδικοτήτων, όπως για παράδειγμα ο αιματολόγος να γίνεται μικροβιολόγος.

«Κι αν σ’ αυτό το απαράδεκτο επίπεδο παροχών υγείας έχουμε οδηγηθεί με το επιεικώς απαράδεκτο ποσό των 280.000 ευρώ ανά μήνα, όταν εντελώς οριακά για ασφαλή εφημέρευση απαιτείται το ποσό των 380.000 ευρώ, αποφασίσατε ότι από τον Ιούλιο θα πρέπει να δοθεί το ποσό των 201.000 ευρώ. Θα σας παρακαλέσω, κ. υπουργέ, να βγάλετε το πρόγραμμα εφημερίας και να πείτε στον σερραϊκό λαό με ποιον θα εφημερεύει το νοσοκομείο μας. Συνειδητοποιείτε το επικίνδυνο κι ανέφικτο της πραγματικότητας που ζούμε;», διερωτάται ο κ. Βελιώτης.

Πηγή:Μακεδονία

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ