Σοκ στην Πάτρα: Ο παιδίατρος που απολύθηκε από το νοσοκομείο κατηγορείται για ασέλγεια στο παιδί του

Σοκ έχει προκαλέσει στην Πάτρα,  η υπόθεση με τον παιδίατρο του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου του Ρίου, ο οποίος κατηγορείται από την πρώην σύζυγό του για σεξουαλική κακοποίηση σε βάρος του ίδιου του παιδιού, όταν ήταν βρέφος.

Πάτρα: Γιατρός κατηγορείται για ασέλγεια σε ανήλικο – Η καταγγελία και το οπτικό υλικό

Παιδίατρος-Ασέλγεια

Η υπόθεση ήρθε στο φως της δημοσιότητας πριν από δύο χρόνια. Σήμερα το ζευγάρι έχει πάρει επίσημα διαζύγιο, όμως η μητέρα δείχνει να επιμένει.

Στο βίντεο δεν φαίνεται κάποια πράξη σεξουαλικής κακοποίησης, όμως η καταγγέλλουσα και το περιβάλλον της έχουν ερμηνεύσει τις συγκεκριμένες κινήσεις του πρώην συζύγου και γνωστού γιατρού ως «ασελγείς».

Σύμφωνα με την πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας  Άννα Μαστοράκου, το θέμα έχει πάρει τη νομική οδό και ο Σύλλογος θεώρησε ότι πρώτα θα πρέπει να τελεσιδικήσει και στη συνέχεια να ασχοληθεί με τις καταγγελίες το Πειθαρχικό του.

Ο γιατρός από την πλευρά του υποστηρίζει ότι είναι αθώος και πως όλα αυτά είναι ψευδή και συκοφαντικά. Μάλιστα συνάδελφός του από άλλη ειδικότητα δήλωσε στην εφημερίδα «Πελοπόννησος» πως «ο γιατρός πληρώνει αυτή την στιγμή κάποιες κινήσεις και κάποια λόγια που είναι βέβαιο πως δεν συνάδουν με ενδεχόμενη παιδοφιλία, ούτε καν με ασέλγεια, όμως προφανώς παρεξηγήθηκαν».

Η παρέμβαση του Θάνου Πλεύρη

Θάνος Πλεύρης

Το υπουργείο έδωσε εντολή να συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο του Νοσοκομείου και να πράξει τα δέοντα. Έτσι το Δ.Σ. του Νοσοκομείου Ρίου προέβη στη διακοπή της σύμβασης με τον εν λόγω γιατρό, ο οποίος υποστηρίζει ότι είναι αθώος και κατηγορεί την πρώην γυναίκα του για σκευωρία.

Όπως αναφέρει το pelop.gr αναφορικά με την υπόθεση του παιδιάτρου, επικουρικού ιατρού του Γενικού Νοσοκομείου Πατρών που παραπέμφθηκε για αδικήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας σε βάρος ανηλίκου και δεν διεκόπη η σύμβαση του ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης ζήτησε να ενημερωθεί από τον αναπληρωτή διοικητή κ. Μπάκο.

Από την ενημέρωση προέκυψε ότι παρά την παραπομπή του με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, το ΔΣ απέρριψε την πρόταση του αναπληρωτή διοικητή για λύση της σύμβασης.

Ο υπουργός Υγείας ζήτησε από τον αναπληρωτή διοικητή τη σύγκληση εκ νέου του ΔΣ και τη λήψη απόφασης με γνώμονα το δημόσιο συμφέρον τη στιγμή που η υπόθεση δεν συνιστά μια απλή καταγγελία, άλλα συνδέεται με παραπομπή για κακούργημα.

Το ΔΣ συνεδρίασε εκ νέου και αποφάσισε τη λύση της σύμβασης με τον συγκεκριμένο ιατρό. Παράλληλα ο υπουργός ζήτησε τα πρακτικά των συνεδριάσεων του ΔΣ για να σχηματίσει άποψη για τις θέσεις που εξέφρασαν τα μέλη για μια τόσο υψηλής σημασίας υπόθεση.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ