Σοκ στη Ρόδο: Ομολόγησε ο 73χρονος ότι βίασε την ανάπηρη κόρη του – “Μπήκε ο διάβολος μέσα μου”

Σοκαριστικές και καταιγιστικές είναι οι εξελίξεις στην υπόθεση βιασμού της 49χρονης γυναίκας με νοητική υστέρηση, στη Ρόδο. Ο 73χρονος πατέρας της, φέρεται να ομολόγησε ότι είναι ο δράστης του φρικτού εγκλήματος, ισχυριζόμενος ότι… “μπήκε ο διάβολος μέσα μου”.

Σύμφωνα με την “Δημοκρατική“, ο πατέρας κλήθηκε την Τετάρτη σε ανωμοτί κατάθεση ενώπιον αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου και σύμφωνα με τις πληροφορίες παραδέχτηκε την σεξουαλική συνεύρεση με την κόρη του, λέγοντας χαρακτηριστικά “δεν ξέρω τι έγινε, μπήκε ο διάβολος μέσα μου”.

Το δημοσίευμα αναφέρει συγκεκριμένα ότι ενώπιον αξιωματικού της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου κλήθηκε για το πρωί της Τετάρτης σε ανωμοτί κατάθεση (ως ύποπτος για κατηγορούμενος) ο 73χρονος πατέρας της 49χρονης γυναίκας -που είναι ανήμπορη λόγω νοητικής στέρησης και αναπηρίας σε ποσοστό 67%- που καταγγέλθηκε για βιασμό, για κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη και για γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών.

Πέραν των καταθέσεων που ελήφθησαν στο πλαίσιο της προανάκρισης ολοκληρώθηκαν και οι σχετικές πραγματογνωμοσύνες από ψυχίατρο και ιατροδικαστή που συγκλίνουν στην τέλεση του καταγγελλόμενου αδικήματος.

Ο αυτόπτης μάρτυρας και η καταγγελία του αδελφού

Όπως απεκάλυψε η “Δημοκρατική”, στις 28 Φεβρουαρίου 2022 ο αδελφός της 49χρονης κοπέλας κατήγγειλε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου πως την 26η Φεβρουαρίου 2022 ένας χειριστής γερανού, είδε την αδελφή του, με την οποία είναι σύνοικοι και πάσχει από βαριά νοητική στέρηση, να συνευρίσκεται ερωτικά με έναν ηλικιωμένο άνδρα, που προηγουμένως του είχε συστηθεί σαν πατέρας της.

Εξεταζόμενος, ο αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού ανέφερε ότι το πρωί της 26ης Φεβρουαρίου 2022 ανέβηκε σε ένα φορτηγό και είδε στην διπλανή μονοκατοικία και συγκεκριμένα στο ημιυπόγειο αυτής, από την ανοικτή εξώπορτα, έναν ηλικιωμένο άνδρα να έχει κατεβασμένο το παντελόνι και το εσώρουχό του και να είναι επάνω από μια κοπέλα που ήταν γυμνή σε καναπέ.
Όταν ο άνδρας κοίταξε προς τα έξω ανέβασε, όπως είπε, το παντελόνι του και έδιωξε την κοπέλα σε άλλο δωμάτιο και έκλεισε την πόρτα.

Ο ηλικιωμένος βγήκε από το σπίτι 20 λεπτά μετά και τότε, σύμφωνα με το δημοσίευμα αναγνώρισε ότι επρόκειτο για τον 73χρονο πατέρα της… Μάλιστα, προέβη και σε αναγνώρισή του και ενώπιον των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου.

Ο αδελφός της γυναίκας, ενημέρωσε την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Ρόδου ότι έχει την επιμέλεια της αδελφής του με νοητική αναπηρία σε ποσοστό 67%.

Την φροντίδα της είχε αναλάβει αρχικώς η μητέρα τους που απεβίωσε το έτος 2009, ενώ οι γονείς του έχουν χωρίσει από το έτος 1982 και στην πορεία ο πατέρας του έχει παντρευτεί.

Όπως αποκάλυψε ο αδελφός, η 49χρονη είχε βιαστεί και από άλλον άνδρα προ 7ετίας στο Μόντε Σμίθ. Τον Φεβρουάριο του 2020 το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω επέβαλε ποινή κάθειρξης 7 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα σε έναν 76χρονο, έγγαμο, συνταξιούχο Ροδίτη, που κρίθηκε ένοχος κατάχρησης σε ασέλγεια και συγκεκριμένα για πρόθεση κατάχρησης της παραφροσύνης άλλου με τον οποίο ενήργησε συνουσία.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, όταν εξετάστηκε η 49χρονη επιβεβαίωσε τον βιασμό από τον πατέρα της, λέγοντας ότι θέλει να καταδικαστεί σε ισόβια. Περιέγραψε τον εφιάλτη που έζησε και υπογράμμισε ότι ένιωθε φόβο. Ο δικηγόρος Βασίλης Μπέης, που διορίστηκε από τον αδελφό του θύματος, κίνησε τις πρώτες διαδικασίες για την υποβολή δηλώσεως υποστήριξης της κατηγορίας εις βάρος του πατέρα.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ