«Σκούπα» σε καταυλισμούς Ρομά

«Σκούπα» σε καταυλισμούς Ρομά

Σε συλλήψεις εννέα Ρομά προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές κατά τη διάρκεια επιχείρησης που πραγματοποιήθηκε σήμερα το πρωί στους καταυλισμούς ρομά στο Ζεφύρι και στην Αυλίδα Αχαρνών Αττικής.

Στη συγκεκριμένη αστυνομική επιχείρηση, η οποία σχεδιάστηκε και οργανώθηκε από τη ΓΑΔΑ,  συμμετείχαν 200 αστυνομικοί από διάφορες Υπηρεσίες, με τη συνδρομή εκπροσώπων των Εισαγγελικών Αρχών.

Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιχείρησης αφορούσαν όλο το φάσμα των αστυνομικών αρμοδιοτήτων (τάξη, ασφάλεια, τροχαία κ.λπ.) και περιλάμβαναν ελέγχους σε άτομα, αυτοκίνητα και χώρους, καθώς επίσης βεβαίωση παραβάσεων και συλλήψεις, σε συντρέχουσα περίπτωση.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, ελέγχθηκαν 230 άτομα και 50 οχήματα, ενώ πραγματοποιήθηκαν έλεγχοι σε 3 οικογένειες Ρομά για ταυτοποίηση τέκνων, με αρνητικό αποτέλεσμα.

Επιπλέον, προσήχθησαν 105 άτομα και συνελήφθησαν 9, από τα οποία: οι 2, Ρομά, συνελήφθησαν με εντάλματα σύλληψης για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, που διέπραττε συστηματικά διαρρήξεις αυτόματων μηχανημάτων ανάληψης μετρητών στην περιοχή της Αττικής.

Ακόμα συνελήφθησαν, ένας Ρομά σε βάρος του οποίου εκκρεμούσε καταδικαστική απόφαση, ένας ημεδαπός για απείθεια και 5 αλλοδαποί για παράνομη παραμονή στη χώρα μας σε βάρος των οποίων θα κινηθεί διαδικασία διοικητικής απέλασης.

Σημειώνεται ότι το πρώτο 9μηνο του 2013 πραγματοποιήθηκαν σε καταυλισμούς Ρομά στην Αττική 609 αστυνομικές επιχειρήσεις στο πλαίσιο των οποίων προσήχθησαν 13.358 άτομα, συνελήφθησαν 254 και βεβαιώθηκαν 844 παραβάσεις.

Το ίδιο χρονικό διάστημα πραγματοποιήθηκαν σε καταυλισμούς Ρομά σε όλη την επικράτεια 1.131 αστυνομικές επιχειρήσεις, συνολικά (περιλαμβάνεται και η Αττική), στο πλαίσιο των οποίων προσήχθησαν 19.067 άτομα, συνελήφθησαν 1.305 και βεβαιώθηκαν 4.651 παραβάσεις.

Στόχος της επιχείρησης ήταν η καταπολέμηση της εγκληματικότητας και η αντιμετώπιση προβλημάτων, που συναρτώνται με τις τοπικές συνθήκες και τις ιδιαιτερότητες στις συγκεκριμένες περιοχές.

Οι αστυνομικές αυτές δράσεις, με την μορφή έκτακτων και στοχευμένων αστυνομικών ελέγχουν, θα συνεχιστούν εντατικά σε όλη την επικράτεια.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ