Σκληροί κακοποιοί οι 14 συλληφθέντες του κυκλώματος ναρκωτικών

Ως σκληροί κακοποιοί χαρακτηρίζονται τα 14 συλληφθέντα μέλη της εγκληματικής σπείρας που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης και ηρωίνης από την Αλβανία. Τι δείχνουν τα πρώτα στοιχεία των ερευνών.

Μέχρι στιγμής, από την ευρεία αστυνομική επιχείρηση, έχουν συλληφθεί 14 άτομα, 13 αλβανικής καταγωγής, ανάμεσά τους και μία γυναίκα, και ένας Ρομά. Μάλιστα, όπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, η εγκληματική οργάνωση συνεργαζόταν με Ρομά για την προώθηση των μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών στην Αττική.

Το κύκλωμα διακινούσε από την Αλβανία κοκαΐνη και ηρωίνη, την οποία στη συνέχεια προωθούσε, κυρίως, σε περιοχές της Δυτικής Αττικής και τον Πειραιά.

Οι αστυνομικές Αρχές παρακολουθούσαν για 5 μήνες την σπείρα, τα μέλη της οποίας έπαιρναν σοβαρά μέτρα ασφαλείας για να μην καταγραφούν οι κινήσεις τους.

Χαρακτηριστικό είναι ότι δεν χρησιμοποιούσαν κινητά τηλέφωνα για να επικοινωνήσουν μεταξύ τους, αν και η Αστυνομία τα παρακολουθούσε, αλλά προτιμούσαν να συναντώνται δια ζώσης και να συνεννοούνται από κοντά.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται να προκύψει από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, όπου οι αστυνομικοί θα πάρουν τα δακτυλικά αποτυπώματα από τους συλληφθέντες και στη συνέχεια θα εξακριβωθεί εάν έχουν απασχολήσει στο παρελθόν τις Αρχές, με τις πρώτες εκτιμήσεις να κάνουν λόγο ότι κάτι τέτοιο είναι πολύ πιθανό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, ανάμεσα στα όπλα που εντόπισε και κατέσχεσε η αστυνομία, βρέθηκε και ένα πιστόλι 9 mm, το οποίο δεν αποκλείεται το ενδεχόμενο να ανήκει σε αστυνομικό. Αυτό θα διαπιστωθεί από την διασταύρωση του σειριακού αριθμό του όπλου με τα αρχεία της ΕΛΑΣ.

Διαβάστε επίσης:

14 συλλήψεις και κατάσχεση 7 κιλών ηρωίνης στην Αττική – Σε εξέλιξη ευρεία αστυνομική επιχείρηση

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ