Σκληρή γλώσσα από την Τσατάνη κατά Θάνου και Παπαγγελόπουλου

Της Άννας Κανδύλη

Σκληρή γλώσσα τόσο κατά της πρόεδρου του Αρείου Πάγου Βασιλικής Θάνου όσο και κατά του αναπληρωτή υπουργού Δικαιοσύνης Δημήτρη Παπαγγελόπουλου , χρησιμοποιεί  η Εισαγγελέας Εφετών Αθηνών Γεωργία Τσατάνη  στις εξηγήσεις που έδωσε στο πλαίσιο πειθαρχικής έρευνας που διενεργείται εις βάρος της από την ίδια την πρόεδρο του Ανωτάτου Δικαστηρίου σε σχέση με τους χειρισμούς της στην υπόθεση Βγενοπούλου. 

Η κ. Τσατάνη   μάλιστα  ζητά και την εξαίρεση της κ. Θάνου από την έρευνα , κατηγορώντας την για μεροληπτική στάση. 

Αναφερόμενη στα ερωτήματα που της έθεσε η κ. Θάνου, η εισαγγελέας τονίζει ότι απαντά συγχρόνως με την αίτηση εξαίρεσης, προκειμένου να μην θεωρηθεί ποτέ, ότι απέφυγε επί της ουσίας τις εξηγήσεις της, αν και αυτές πρέπει να τύχουν της κρίσεως άλλου δικαστικού λειτουργού, μετά την έκδοση αποφάσεως επί της αιτήσεως εξαιρέσεως. 

Συγκεκριμένα η κ. Τσατάνη εγκαλεί την κ. Θάνου για “ιδιαίτερη σχέση με την υπόθεση που κρίνεται, ώστε να μπορεί να δημιουργηθεί αμφιβολία για την αμεροληψία, διότι έχει διατελέσει Υπηρεσιακή Πρωθυπουργός, κατά την περίοδο του Σεπτεμβρίου 2015, και υπηρεσιακή προϊσταμένη του τότε διατελέσαντος υπηρεσιακού Υπουργού Δικαιοσύνης, κ. Δημητρίου Παπαγγελόπουλου, ο οποίος έχει εχθρότητα προς το πρόσωπό μου.”

 

ΒΟΛΕΣ ΚΑΤΑ ΠΑΠΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ

 

Η κ. Τσατάνη μέσω των εξηγήσεων της καταφέρεται εναντίον του αναπληρωτή υπουργού δικαιοσύνης  Δημητρη Παπαγγελόπουλου, και επιμένει στη δίκη της εκδοχή σχετικά με την συνάντηση που. είχε μαζί του τον περασμένο Νοέμβριο.

Αναφερόμενη στην από 2/3/2016 επιστολή – απάντηση του  κ. Παπαγγελόπουλου προς τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση, υποστηρίζει οτι: “Ούτε κατ΄ ελάχιστον δεν προσεγγίζουν την πραγματικότητα οι ανωτέρω αναφορές του κ. Αναπληρωτή Υπουργού Δικαιοσύνης, ο οποίος δυστυχώς στη δημόσια αυτή επιστολή του προς τον κ. Πρόεδρο της Βουλής, κ. Νίκο Βούτση, παραθέτει δήθεν λεγόμενά μου από την φαντασία του, στην αγωνιώδη προσπάθειά του να καλύψει το πανθομολογούμενο ατόπημά του να παρέμβει ενεργά στη Δικαιοσύνη. Ενώ συνομολογεί ότι ζήτησα να τον συναντήσω για να μου εξηγήσει τα διαδιδόμενα από αυτόν περί «πραξικοπήματος», με εμφανίζει να απευθύνομαι προς αυτόν με αβρότητα και ότι τάχα του ζήτησα να με αντιμετωπίσει ως συνάδελφο και όχι ως Υπουργό, λόγια που δεν ειπώθηκαν από εμένα. Στη συνέχεια αναφέρει εν γνώσει της αναληθείας ότι δήθεν, σχεδόν κλαίγοντας, του ζήτησα τη βοήθειά του (sic!) διότι μερίδα του Τύπου μου καταλόγιζε ότι αφαίρεσα παράτυπα δικογραφία που χειριζόμουν. Η αλήθεια, την οποία γνωρίζει, αλλά δεν αποκαλύπτει ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός της Δικαιοσύνης είναι ότι ο ίδιος πιεστικά μου ζήτησε να επιστρέψω τη δικογραφία εις την εισαγγελέα Εγκλημάτων Διαφθοράς, από την οποία, όπως μου δήλωσε, παρανόμως ενεργώντας την αφήρεσα, για να ευνοήσω εμπλεκόμενα φυσικά πρόσωπα.”

 

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ

 

Η κ. Τσατάνη υποστηρίζει επίσης ότι σε αντίθεση με αυτά που λεει ο κ. Παπαγγελόπουλος για το λόγο που ζήτησε να τον συναντήσει “ουδένα λόγο είχα να φοβάμαι μήπως μου ασκηθεί πειθαρχική δίωξη, όπως αναληθώς αναφέρει ο κ. Υπουργός. Αυτό που του ζήτησα ήταν να προστατεύσει το κύρος της Δικαιοσύνης, που έχει υπηρετήσει, και να μην συνεχίσει να διαδίδει περί πραξικοπήματος, διότι δεν είχε καμία ουσιαστική ή νομική βασιμότητα, ενώ εκείνος συνέχιζε με απαξιωτικό τρόπο «να μου κουνάει το χέρι» υποδεικνύοντας «όπως ο δάσκαλος στο μαθητή του» να επιστρέψω τη δικογραφία που χειριζόμουν στην κ. Εισαγγελέα Διαφθοράς.”

Και καταλήγει η κ. Τσατάνη, προειδοποιώντας ότι θα στραφεί και κατά του Υπουργού: “Με προσβάλλει διαρκώς ο κ. Αναπληρωτής Υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος έχει συνομολογήσει συμπεριφορά παρέμβασης στη Δικαιοσύνη, και γι΄ αυτό θα ασκήσω κάθε νόμιμο δικαίωμά μου εναντίον του για την αποκατάσταση της τρωθείσης τιμής και υπολήψεώς μου…”

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ