Σκηνές πανικού σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ για επιβάτη με μηνιγγίτιδα – Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο

Σκηνές πανικού εκτυλίχθηκαν το πρωί της Παρασκευής σε λεωφορείο των ΚΤΕΛ, που πραγματοποιούσε το δρομολόγιο Αθήνα-Λάρισα, όταν ένας επιβάτης του λεωφορείου λιποθύμησε.

Σύμφωνα με πληροφορίες του onlarissa.gr, ο οδηγός του λεωφορείου ακινητοποίησε το όχημα, γιατροί που συνταξίδευαν, έσπευσαν να βοηθήσουν τον άνδρα, πακιστανικής καταγωγής. Όπως διαπιστώθηκε, έπασχε από φυματιώδη μηνιγγίτιδα, κάτι που προκάλεσε για αρκετά λεπτά πανικό.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, επιβάτης ενημέρωσε τον υπουργό Ανάπτυξης, Άδωνι Γεωργιάδη, ο οποίος με τη σειρά του ειδοποίησε τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, ο αλλοδαπός νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Λάρισας και στη συνέχεια μετέβη στην Αθήνα ώστε να συγκεντρώσει προσωπικά έγγραφα που κρίθηκαν απαραίτητα για τη νοσηλεία του. Το νοσηλευτικό ίδρυμα, είχε διαβεβαιώσει, εξάλλου, ότι η νόσος του δεν είναι μεταδοτική.

Ο άνδρας πήγε στην Αθήνα, αλλά στην επιστροφή του υπέστη το λιποθυμικό επεισόδιο, που είχε ως αποτέλεσμα να προκληθεί πανικός στους επιβάτες του λεωφορείου.

Παρά τις διαβεβαιώσεις ότι η συγκεκριμένη μορφή μηνιγγίτιδας δεν είναι μεταδοτική, με εντολή του υπουργού Υγείας έσπευσε στο σημείο ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για να παραλάβει τον ασθενή και να τον μεταφέρει προφανώς στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Μεταξύ άλλων, στο λεωφορείο επέβαιναν και μαθητές με καθηγητές στο πλαίσιο εκπαιδευτικής εκδρομής.

Τελικά το δρομολόγιο συνεχίστηκε με περίπου μιάμιση ώρα καθυστέρηση.

Πηγή: onlarissa.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ