“Σήκωσαν” 250.000€ με πλαστά δικαιολογητικά – Στην Αυστραλία ο εγκέφαλος

Εξαρθώθηκε κύκλωμα που με πλαστά δικαιολογητικά άρπαξε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ από τραπεζικούς λογαριασμούς θανόντων.

Από το τμήμα περιουσιακών δικαιωμάτων της ασφαλειας Αττικής συνελήφθησαν 6 άτομα. Ωστόσο αναζητείται ο εγκέφαλος και ο άντρας που έκανε τις αναλήψεις από υποκατάστημα τράπεζας στη Χαλκίδα.

Πρόκειται για τον ίδιο εγκέφαλο άλλης σπείρας που τον Οκτώβριο είχαν πάρει μισό εκατομμύριο ευρώ από τραπεζικό λογαριασμό δύο αδελφών που είχαν χάσει τη ζωή τους.

Αυτή τη φορά οι δράστες αφού κατάφεραν να πλαστογραφήσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά πήγαν σε υποκατάστημα τράπεζας και έκαναν ανάληψη 250.000 ευρώ από το λογαριασμό θανόντα.

Τα μέλη του κυκλώματος πληροφορήθηκαν τον θάνατο του 62χρονου, μέσα στο σπίτι του στην Αθήνα, στις 16 Ιουλίου 2014 και ο ιατροδικαστής διαπίστωσε ότι ο θάνατός του οφείλεται σε οξύ έμφραγμα του μυοκαρδίου.

Στη συνέχεια πλαστογράφησαν την ταυτότητα, έναν λογαριασμό της ΔΕΗ και εκκαθαριστικό της εφορίας. Με αυτά τα δικαιολογητικά στις 3 και 8 Οκτωβρίου πήγαν σε υποκατάστημα τράπεζας στην Χαλκίδα και κατάφεραν να κάνουν ανάληψη 100.000 και 150.000 ευρώ αντίστοιχα.

Ο εγκέφαλος

Ο εγκέφαλος της σπείρας είναι γεννηθείς το 1965 και δηλώνει πως είναι επιχειρηματίας. Δεν έχει φάκελο στην ασφάλεια και σύμφωνα με πληροφορίες βρίσκεται στην Αυστραλία μαζί με τη γυναίκα του.

Ο άνθρωπος που έκανε την ανάληψη είναι γνωστός στις αρχές καθώς σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης για υπεξαίρεση και απάτες. Οι 250.000 δεν έχουν βρεθεί.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ