Σεισμός στο Ηράκλειο: Σπεύδουν ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας και κλιμάκιο της ΕΜΑΚ

Στο Ηράκλειο Κρήτης σπεύδει, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Στυλιανίδης, έπειτα από τον ισχυρό σεισμό 5,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας 27 Σεπτεμβρίου.

Στην Κρήτη μεταβαίνουν επίσης ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Ευάγγελος Τουρνάς και ο γγ Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειος Παπαγεωργίου.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η διυπουργική ομάδα των φυσικών καταστροφών έχει κινητοποιηθεί και παρακολουθεί τον σεισμό στην Κρήτη. Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, ήδη, κλιμάκιο της ΕΜΑΚ μεταφέρεται με C130 για συνδρομή σε απεγκλωβισμούς και επιπλέον κλιμάκιο αρμοδίων υπουργών θα μεταβεί εντός της ημέρας για να κάνει αυτοψία ζημιών στα χωριά της περιοχής που επλήγη από τον σεισμό.

Σεισμός στο Ηράκλειο – Ένας νεκρός

ΣΕΙΣΜΟΣ

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα άτομο έχασε τη ζωή του από τον ισχυρό σεισμό. Πρόκειται για έναν εργάτη σε εκκλησάκι που απεγκλωβίστηκε από τα συντρίμμια.

Ζημιές έχουν σημειωθεί στην περιοχή του Αρκαλοχωρίου, βράχοι έπεσαν σε δρόμους, αλλά και κτίρια έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές από την ισχυρότατη δόνηση.

Πέτρες έχουν πέσει στους δρόμους, τζάμια έχουν σπάσει… Πολλοί κάτοικοι πετάχτηκαν στον δρόμο.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ