Σεισμός στην Κρήτη: Τα Ρίχτερ αποκάλυψαν χασισοφυτεία

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η αποτίμηση των ζημιών από τον σεισμό των 6,3 Ρίχτερ που σημειώθηκε στην Κρήτη την Τρίτη, αποκαλύφθηκε μια επιτυχία των διωκτικών αρχών στην ανατολική Κρήτη.

Σύμφωνα με το cretalive.gr, οι αστυνομικοί, που είχαν τις σχετικές πληροφορίες και ερευνούσαν την υπόθεση, βρέθηκαν γρηγορότερα από ότι περίμεναν μπροστά σε μια χασισοφυτεία, αποτελούμενη από 82 δενδρύλλια κάνναβης, ύψους έως ένα μέτρο.

Η φυτεία εντοπίστηκε σε εγκαταλειμμένο οίκημα στον Ξερόκαμπο, το οποίο υπέστη ζημιές από τον ισχυρό σεισμό, με αποτέλεσμα να “βγει” στην επιφάνεια το μυστικό του.

Οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό του ή των καλλιεργητών της φυτείας.

χασισοφητεία σεισμός Κρήτη

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ

«Στο πλαίσιο των συντονισμένων ενεργειών και δράσεων της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Κρήτης καθώς και εφαρμογής ειδικού σχεδίου εξερευνήσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και ύστερα κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων που περιήλθαν στον Αστυνομικό Σταθμό Μακρύ Γυαλού, σήμερα (13.10.2021) το πρωί πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση εξερεύνησης από αστυνομικούς του Κλιμακίου Αστυνομικών Επιχειρήσεων Σητείας.

Κατά την διάρκεια της επιχείρησης εντοπίστηκε εντός εγκαταλελειμμένης οικίας, μία καλλιέργεια δενδρυλλίων κάνναβης αποτελούμενη από ογδόντα δύο (82) δενδρύλλια κάνναβης στο στάδιο της ανάπτυξης ύψους έως ενός (1) μέτρου, τα οποία εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν.

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δραστών. Η προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Σητείας”.

Μοιράσου το:
σχολίασε κι εσύ

Ενημερωθείτε πρώτοι με τον τρόπο που θέλετε.