Σεισμός στην Κρήτη: Πανικός έξω από τα σχολεία

Ο ισχυρός σεισμός 6,3 Ρίχτερ που ταρακούνησε την Κρήτη στις 12:24 το μεσημέρι, προκάλεσε πανικό στους κατοίκους του νησιού που έντρομοι βγήκαν στους δρόμους.

Όπως αναφέρει το ekriti.gr, έξω από τα σχολεία προκλήθηκε κυκλοφοριακό κομφούζιο, καθώς ανάστατοι οι γονείς έσπευσαν να παραλάβουν τα παιδιά τους μετά την ισχυρή σεισμική δόνηση.

Ενημέρωση από τη Διεύθυνση Π.Ε. Ηρακλείου για τη λειτουργία των σχολείων, λόγω του νέου σημερινού σεισμού:

“Λόγω του μεγάλου μεγέθους του σεισμού αναμένονται πιθανότατα μεγάλοι μετασεισμοί. Παρακαλούνται οι Διευθυντές των Σχολείων να μεριμνήσουν για την ασφαλή αποχώρηση των μαθητών ενεργοποιώντας τα σχετικά Πρωτόκολλα. Τα ολοήμερα τμήματα για σήμερα δεν θα λειτουργήσουν. Αναμένουμε απόφαση από τον Αντιπεριφερειάρχη για τις επόμενες ημέρες”.

Σύμφωνα με την εκτίμηση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, ο σεισμός ήταν μεγέθους 6,3 Ρίχτερ και είχε εστιακό βάθος 8,3 χιλιόμετρα. Το επίκεντρο του σεισμού εντοπίζεται στο θαλάσσιο χώρο, 23 χιλιόμετρα ανοιχτά της Ζάκρου.

Την ώρα του σεισμού επικράτησε μεγάλη αναστάτωση με τους κατοίκους να βγαίνουν στους δρόμους ενώ ζημιές και προβλήματα καταγράφονται ήδη σε πολλές περιοχές κυρίως σε παλιά σπίτια και επιχειρήσεις.

 

Από τον σεισμό, κατέρρευσε το εκκλησάκι του Αγίου Νικολάου, στον Ξηροκαμπο Σητείας.

Σεισμός Σεισμός Κρήτη Σεισμός

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ