Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Σαντορίνη και Αμοργό: Τι λέει στο enikos.gr για το ηφαίστειο ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ έγινε πριν από λίγη ώρα στις Κυκλάδες και συγκεκριμένα στη θαλάσσια περιοχή ανάμεσα σε Αμοργό και Σαντορίνη. Ο σεισμολόγος, Γεράσιμος Παπαδόπουλος είπε στο enikos.gr ότι «πρόκειται για έναν από τους συνηθισμένους σεισμούς που δίνει διαρκώς η περιοχή με σχετικά μικρά μεγέθη».

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Αμοργό και Σαντορίνη

Σύμφωνα με τον Γεράσιμο Παπαδόπουλο, «δεν διαφαίνεται κίνδυνος για την αφύπνιση της ηφαιστειακής δραστηριότητας στην περιοχή. Ο σεισμός εντάσσεται στο φυσιολογικό πλαίσιο της συνηθισμένης δραστηριότητας».

Ο ίδιος συμπλήρωσε ότι «αν δούμε ότι επιμένει με παρόμοια μεγέθη, τότε θα προβληματιστούμε. Όταν λέμε «επιμένει», εννοούμε πολλούς σεισμούς με παρόμοια μεγέθη. Ωστόσο δεν νομίζω ότι είμαστε σε αυτή την περίπτωση».

Ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος υπενθύμισε ότι «εκεί υπάρχουν πολύ μεγάλα τεκτονικά ρήγματα. Ένα από αυτά έδωσε τον μεγαλύτερο σεισμό στην Ελλάδα τα τελευταία 100 χρόνια. Έγινε στις  9 Ιουλίου 1956 και είχε μέγεθος 7,7 Ρίχτερ. Είναι λογικό συνεπώς σε τέτοιες περιοχές να γίνονται μικρότεροι σεισμοί διαρκώς».

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ ανάμεσα σε Αμοργό και Σαντορίνη

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ