Ασπαρτάμη: Πότε θα κριθεί εάν είναι καρκινογόνος ουσία – «Δεν χρειάζεται πανικός» λένε οι ειδικοί

Πολλοί έχουν θορυβηθεί με το θέμα της ασπαρτάμης, η οποία φέρεται να είναι ύποπτη για την πρόκληση καρκίνου. Ο ΠΟΥ περιμένει τα αποτελέσματα μιας μεγάλης έρευνας μέσα στον Ιούλιο και σύμφωνα με όσα δήλωσε η Ματίνα Παγώνη «δεν χρειάζεται πανικός».

«Βόμβα» από τον ΠΟΥ: Η γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη είναι πιθανώς καρκινογόνα

H Ματίνα Παγώνη επισήμανε, μιλώντας στο MEGA ότι «μέχρι στιγμής, υπάρχουν ενδείξεις και όχι αποδείξεις για την ασπαρτάμη, ενώ, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας αναμένει στις 16 Ιουλίου τα αποτελέσματα μιας μεγάλη επιστημονικής μελέτης, η οποία θα δείξει τι πραγματικά ισχύει με την γλυκαντική αυτή ουσία που είναι ευρέως διαδεδομένη εδώ και 10ετίες και χρησιμοποιείται σε πολλά προϊόντα όπως αναψυκτικά και τσίχλες».

Η κυρία Παγώνη πρόσθεσε ότι «ο ΠΟΥ είχε κάποιες ενδείξεις εδώ και έναν μήνα από μία επιτροπή, ότι τα πράγματα με την ασπαρτάμη δεν πηγαίνουν καλά. Μία επιτροπή δουλεύει μία μεγάλη μελέτη και θα έχουν αποτελέσματα. Προς το παρόν, υπάρχουν μόνο ενδείξεις».

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ τόνισε ότι όλοι έχουν θορυβηθεί και υπάρχει μεγάλη ανησυχία για το θέμα της ασπαρτάμης και το αν είναι καρκινογόνα ουσία.

«Ο κόσμος έχει θορυβηθεί. Δεν χρειάζεται πανικός, περιμένουμε να δούμε τα αποτελέσματα», κατέληξε η Ματίνα Παγώνη.

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ του MEGA:

Ψυχραιμία συστήνει ο Ευάγγελος Φιλόπουλος

Ψυχραιμία συστήνει ο Ευάγγελος Φιλόπουλος, πρόεδρος της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας αναφορικά με την ασπαρτάμη.

«Υπάρχει μια μεγάλη συζήτηση τα τελευταία χρόνια σχετικά με την καρκινογόνο ή μη δράση των γλυκαντικών που χρησιμοποιούνται ως υποκατάστατα ζάχαρης» εξηγεί ο κύριος Φιλόπουλος και συνεχίζει:

«Από τα πλέον διαδεδομένα γλυκαντικά είναι η ασπαρτάμη. Προ ετών έρευνα που διεξήχθη στη Γαλλία έδειξε έναν ελαφρώς αυξημένο κίνδυνο σε όσους κατανάλωναν συστηματικά ασπαρτάμη σε σχέση με αυτούς που δεν την κατανάλωναν. Επομένως υπάρχει ένας σχετικός, αλλά πολύ μικρός κίνδυνος. Αυτό όμως που πρέπει να σκεφτούμε είναι ότι η υπερκατανάλωση ζάχαρης είναι επίσης καρκινογόνος. Δεύτερον ότι η χρήση γλυκαντικών και ολιγοθερμιδικών προιόντων δεν έχει καταφέρει να αδυνατίσει τους παχύσαρκους ασθενείς. Αντιθέτως η παχυσαρκία αυξάνεται. Η δε παχυσαρκία είναι επίσης καρκινογόνος παράγοντας» καταλήγει ο ειδικός.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ