Σειραγάκης: «Έχω εκτίσει την ποινή μου» λέει προκλητικά ο προπονητής με τα 401 χρόνια κάθειρξης για ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών

Τις πρώτες του δηλώσεις έπειτα την αποφυλάκιση του και τον σάλο που ξεσήκωσε, έδωσεο Νίκος Σειραγάκης, ο οποίος καταδικάστηκε για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων σε 401 χρόνια κάθειρξη το 2011 και αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους μετά από 12,5 χρόνια.

Νίκος Σειραγάκης: Tι λένε ειδικοί στο enikos.gr για την αποφυλάκισή του – Πώς και γιατί αφέθηκε ελεύθερος

Την ώρα που η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Αδαμαντία Οικονόμου ζήτησε την αναίρεση του βουλεύματος που οδήγησε εκτός φυλακής τον βαρυποινίτη, ο Νίκος Σειραγάκης μίλησε στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο STAR.

«Παρά τη νόμιμη και αιτιολογημένη απόφαση του Συμβουλίου Εφετών και τη σύμφωνα εισαγγελική πρόταση ο μιντιακός κόσμος δείχνει ανικανοποίητος. Ελάχιστα είναι τα μέσα που δημοσιεύουν την ανακοίνωση της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων που τεκμηριώνει το νόμιμο της αποφυλάκισής μου. Ακόμα λιγότερα σε αυτά που αναφέρονται στη δημόσια τοποθέτηση του προέδρου του δικηγορικού συλλόγου Ρεθύμνου που επίσης τάχθηκε υπέρ της νομιμότητάς της», ανέφερε αρχικά.

Νίκος Σειραγάκης: Το χρονικό της σύλληψης, η καταδίκη σε 401 χρόνια φυλακή και η αποφυλάκιση του παιδεραστή προπονητή

«Το “κοινό περί δικαίου αίσθημα” απαιτεί την επιστροφή μου στη φυλακή, έστω κι αν έχω εφαρμόσει και πάλι στο ακέραιο όσα μου έχουν οριστεί. Έχω σεβαστεί την απόφαση της Δικαιοσύνης και έχω εκτίσει την ποινή που μου επιβλήθηκε. Δεν έχει νόημα να παρουσιάσω τη θέση μου για τα γεγονότα, το δικαστήριο με έκρινε ένοχο, όφειλα να σεβαστώ την απόφαση της Δικαιοσύνης και αυτό έπραξα, εκτίοντας αδιαμαρτύρητα την ποινή που ο νόμος προβλέπει, σε συνθήκες απερίγραπτης φρίκης» πρόσθεσε.

«Αυτό που συστηματικά αποκρύπτουν είναι ότι και οι τρεις δικαστές του ΜΟΔ Πειραιά που δικάστηκα πρωτόδικα, ομόφωνα πρότειναν να μου χορηγήθηκαν ελαφρυντικά, μειοψήφησαν όμως έναντι των τεσσάρων ενόρκων. Όσοι γνωρίζουν τις δικαστικές πρακτικές αντιλαμβάνονται ότι ποτέ δικαστές δεν θα πρότειναν κάτι τέτοιο, για μια υπόθεση με τα χαρακτηριστικά που μου αποδίδονται από τον Τύπο», συνέχισε ο Νίκος Σειραγάκης.

Νίκος Σειραγάκης: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση του παιδεραστή

Αναφερόμενος στην πρώτη προφυλάκισή του η οποία είχε γίνει πριν τρία χρόνια, διαψεύδει ότι παραβίασε τους περιοριστικούς όρους και γι’αυτό οδηγήθηκε εκ νέου στις φυλακές.

«Όσα συμβαίνουν τώρα είναι μια επανάληψη της ίδιας μεθόδευσης που είχε ακολουθηθεί και πριν τρία χρόνια. Και τότε, απολύτως νόμιμα είχα αποφυλακιστεί. Είναι ένα τεράστιο ψέμα, κι ας εμφανίζεται σε όλα τα μέσα, πως δήθεν είχαν παραβιάσει τους όρους που μου είχαν τεθεί. Αν τολμήσετε μια πρόχειρη έρευνα θα διαπιστώσετε ότι ποτέ δεν είχα περιοριστικό όρο να κινούμαι στα όρια του Δήμου Καλαμαριάς, όπως αναφέρεται παντού, ποτέ δεν με συνέλαβαν σε όμορο Δήμο. Η δήθεν παραβίαση των όρων μου ήταν μια μεθόδευση, για να δικαιολογηθεί η σύλληψή μου.

Δεν ξέρω πόσο τιμητικό είναι για το νομικό μας σύστημα, αλλά αυτό συνέβη το 2020 και ακριβώς το ίδιο μεθοδεύεται και τούτη τη φορά. Είναι τέτοια η μιντιακή πίεση που θα βρεθεί τρόπος. Κι αν δεν βρεθεί να εφευρεθεί», δηλώνει.

Ο 59χρονος καταλήγει χαρακτηρίζοντας «λαθεμένο» ότι αποφυλακίστηκε λόγω της μείωσης της ανώτατης ποινής από τα 25 στα 20 χρόνια και δηλώνει ότι έχει υπερκαλύψει από το 2021 τον χρόνο κράτησης ακόμη και για ποινές 25 ετών.

Τέλος, μιλά για το τι προβλέπεται στις υφ’ όρον απολύσεις και ισχυρίζεται ότι οι δικαστές είναι αυτοί που έχουν κρίνει ότι πληροί τις προϋποθέσεις για αποφυλάκιση με περιοριστικούς όρους.

«Κι όμως η ετυμηγορία των μιντιακών δικαστών, δείχνει να έχει μεγαλύτερο ειδικό βάρος» καταλήγει.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ