Νίκος Σειραγάκης: Παρέμβαση του Αρείου Πάγου για την αποφυλάκιση του παιδεραστή

Στο «μικροσκόπιο» του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ισίδωρου Ντογιάκου μπαίνει η αποφυλάκιση του Νίκου Σειραγάκη με όρους, ο οποίος είχε καταδικαστεί για ασέλγεια σε βάρος 36 ανηλίκων στην Κρήτη.

Νίκος Σειραγάκης: Αποφυλακίστηκε υπό όρους – Είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια για ασέλγεια σε 36 ανηλίκους

Της Άννας Κανδύλη

Ο ανώτατος εισαγγελικός λειτουργός ζήτησε από την εισαγγελία Ναυπλίου το βούλευμα που του άνοιξε την πόρτα της φυλακής έπειτα από 12,5 χρόνια εγκλεισμού, προκειμένου να εξετάσει εάν είναι εμπεριστατωμένη η αιτιολογία του. Σε περίπτωση που ο κ. Ντογιάκος διαπιστώσει «κενά» στο σκεπτικό μπορεί να προχωρήσει σε αναίρεση του βουλεύματος.

Το χρονικό

Υπενθυμίζεται, ότι ο Σειραγάκης είχε συλληφθεί επ’ αυτοφώρω, στο σπίτι του, τον Δεκέμβριο του 2011, για ασελγείς πράξεις εις βάρος τριών ανηλίκων. Από την έρευνα των Αρχών προέκυψε ότι είχε ασελγήσει σε 36 συνολικά παιδιά.

Ο προπονητής είχε καταδικαστεί σε 401 χρόνια φυλάκισης, που με τη συγχώνευση έγιναν 220, τα οποία σε πραγματικά χρόνια έκτισης μειώνονται σε 25 και τελικά σε 20 με τον νέο ποινικό κώδικα. Ο Σειραγάκης καταδικάστηκε πρωτόδικα για κατάχρηση σε ασέλγεια και απόπειρα κατάχρησης σε ασέλγεια σε βάρος 36 παιδιών, ενώ την ίδια ποινή του επέβαλε και το Εφετείο.

Τον Απρίλιο του 2020 είχε αποφυλακιστεί υπό όρους από τις φυλακές των Γρεβενών. Η απόφαση είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων.  Με παρέμβαση του τότε εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, εξετάστηκε εκ νέου το βούλευμα της αποφυλάκισης του Νίκου Σειραγάκη και τελικά προέκυψε πως είχε παραβιάσει τους όρους της απόλυσης του. Έτσι συνελήφθη ξανά και οδηγήθηκε στις φυλακές Τρίπολης απ’ όπου αποφυλακίστηκε πρόσφατα.

Τότε, είχε δηλώσει ως τόπο διαμονής περιοχή της Θεσσαλονίκης, ενώ κατά πληροφορίες, μετά την εκ νέου φυλάκισή του, παρέμεινε για κάποιο διάστημα στο σωφρονιστικό κατάστημα των Γρεβενών και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στην Τρίπολη.

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ