Αρσάκειο: «Αποδοκιμάζουμε όσα έλαβαν χώρα στο σχολείο μας» – Τι ζητεί ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας

Ανακοίνωση με αφορμή το άγριο επεισόδιο bullying σε βάρος του 15χρονου μαθητή στο Αρσάκειο, εξέδωσε το Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας (Αρσάκεια – Τοσίτσεια σχολεία).

«Χιονοστιβάδα» οι καταγγελίες για περιστατικά bullying στα σχολεία – «Πρέπει να σπάσουμε τη σιωπή»

Όπως επισημαίνεται στην ανακοίνωση, η Ομοσπονδία δεν έχει την παραμικρή ενημέρωση από τον πρόεδρο της Φιλεκπαιδευτικής Εταιρείας. «Ως γονείς και κηδεμόνες αισθανόμαστε την ανάγκη να αποδοκιμάσουμε με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο, όσα έλαβαν χώρα στο σχολείο μας. Θεωρούμε αυτονόητο ότι οι αρμόδιες πειθαρχικές, διωκτικές και εισαγγελικές αρχές θα διερευνήσουν με τον πλέον εξονυχιστικό τρόπο τα όσα συνέβησαν και θα αποδώσουν τις ανάλογες ευθύνες, πειθαρχικές και ποινικές», αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Επίσης, παρουσιάζονται οι θέσεις και οι προτάσεις της Ομοσπονδίας, σχετικά με τον σχολικό εκφοβισμό. Μεταξύ άλλων, οι γονείς και κηδεμόνες ζητούν την αλλαγή σχολικού περιβάλλοντος για τους μαθητές που προκάλεσαν το επεισόδιο και την παροχή άμεσης ψυχολογικής υποστήριξης στον μαθητή που έπεσε θύμα του άγριου bullying.

Αρσάκειο: «Άρχισα να δυσφορώ και κάποιος φώναξε ‘θα πνιγεί, βγάλτε το σχοινί’» – Συγκλονίζει ο 15χρονος που έπεσε θύμα bullying

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Διοικητικού Συμβουλίου:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ