Σε σωστικές βάρκες οι επιβάτες του πλοίου που πήρε φωτιά στο δρομολόγιο Ηγουμενίτσα – Μπρίντεζι

Συναγερμός σήμανε στις Αρχές όταν στο επιβατηγό πλοίο Euroferry Olympia εκδηλώθηκε φωτιά σε θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της νήσου Ερεικούσας καθώς εκτελούσε δρομολόγιο από την Ηγουμενίτσα προς το Μπρίντεζι.

Αυτή την ώρα είναι σε εξέλιξη η διαδικασία περισυλλογής των επιβατών και του πληρώματος.

Στο πλοίο επέβαιναν 237 επιβάτες και 51μελές πλήρωμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο πλοίαρχος του πλοίου ενημέρωσε ότι όλοι οι επιβαίνοντες είναι καλά στην υγεία τους και περισυλλέγονται από παραπλέοντα πλοία, σκάφη του λιμενικού και της ιταλικής ακτοφυλακής.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το πλοίο έχουν σπεύσει η φρεγάτα Ύδρα και τρία ελικόπτερα.

Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν πέντε σκάφη του λιμενικού σώματος και ένα σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής.

Νωρίτερα, ο πλοίαρχος του σκάφους κάλεσε όλους όσοι βρίσκονται πάνω σε αυτό να το εγκαταλείψουν.

Όπως φαίνεται και στα πλάνα του OPEN, το πλοίο έχει τυλιχθεί στις φλόγες.

Τι δήλωσε ο υφυπουργός Ναυτιλίας για τη φωτιά στο πλοίο

Ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, Κώστας Κατσαφάδος, μιλώντας στον ΑΝΤ1, δήλωσε ότι «το ευχάριστο είναι ότι πνέουν άνεμοι 4 μποφόρ και οι συνθήκες στην περιοχή είναι καλές»,.

Όπως σημείωσε ο κ. Κατσαφάδος, «σύμφωνα με τον καπετάνιο έχει ολοκληρωθεί η εκκένωση του πλοίου από επιβάτες και πλήρωμα».

«Στην περιοχή βρίσκεται σκάφος της ιταλικής ακτοφυλακής, σκάφη του Λιμενικού Σώματος, πηγαίνει μία φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού, ενώ από αέρος στην περιοχή βρίσκονται δύο ελικόπτερα του Λιμενικού Σώματος», επεσήμανε ο κ. Κατσαφάδος.

Όπως τόνισε ο Υφυπουργός Ναυτιλίας, «υπάρχει άμεση εγρήγορση, ώστε με πολλά μέσα να μπορέσουμε να βοηθήσουμε και να περισυλλέξουμε τους ανθρώπους».

Δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας στο enikos.gr: Το πλοίο καίγεται ολοσχερώς

Ο δήμαρχος Βόρειας Κέρκυρας, Γιώργος Μαχειμάρης, από νωρίς το πρωί στις 6, παρακολουθεί την εξέλιξη της φωτιάς στο πλοίο EUROFERRY OLYMPIA.

Όπως δήλωσε στο enikos.gr “Εδώ και 1,5 ώρα παρακολουθώ την κατάσταση, προσωπικά. Είμαι σε επικοινωνία και με τις υπηρεσίες. Όλα πηγαίνουν καλά. Ευτυχώς σήμερα έχουμε ήρεμη θάλασσα, γιατί τις προηγούμενες ημέρες υπήρχε θαλασσοταραχή. Όλο το πλοίο καίγεται, έχει τυλιχθεί στις φλόγες, ευτυχώς όλοι οι επιβάτες βλέπω ότι έχουν κατέβει στις λέμβους. Μιλάμε περίπου για 250 άτομα”.

Νωρίτερα, ο πλοίαρχος του σκάφους κάλεσε όλους όσοι βρίσκονται πάνω σε αυτό να το εγκαταλείψουν.

Στιγμές τρόμου για επιβάτες και πλήρωμα – «Κάποιοι κοιμούνταν στα αυτοκίνητά τους»

Στιγμές τρόμου βίωσαν οι 288 επιβαίνοντες στο πλοίο Euroferry Olympia στο οποίο ξέσπασε μεγάλη φωτιά έξω από τη νήσο Ερεικούσα.

Οι φλόγες τύλιξαν το πλοίο από άκρη σε άκρη και σύμφωνα με πληροφορίες, η φωτιά φαίνεται να άρχισε από το τρίτο κατάστρωμα.

Μιλώντας στο MEGA, επιβάτης του πλοίου υποστήριξε πως βγαίνουν από τη λέμβο κάποιοι επιβάτες και μεταφέρονται σε ιταλικό πλοίο που έσπευσε στο σημείο να τους παραλάβει.

«Μας ξύπνησαν γύρω στις 4.20 π.μ. και η φωτιά επεκτάθηκε πολύ γρήγορα. Με το που ξυπνήσαμε μας έβαλαν μέσα στις βάρκες» τόνισε ο επιβάτης.

Ο ίδιος εξέφρασε την ανησυχία του, καθώς κάποιοι κοιμούνταν στα αυτοκίνητα όταν ξέσπασε η φωτιά.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ