Σε πύρινο κλοιό η Ηλεία – Εκκενώνεται οικισμός, τρεις τραυματίες πυροσβέστες

Σε πύρινο κλοιό η Ηλεία, που βρίσκεται αντιμέτωπη με δύο μεγάλες φωτιές αυτή την ώρα. Το πρώτο μέτωπο απείλησε νωρίτερα σπίτια στα Άγναντα και στον οικισμό Λουκά, ενώ το δεύτερο έχει εκδηλωθεί ανάμεσα στη Σίμιζα και το Μπόρσι.

Στη δεύτερη περίπτωση, καίγεται δασική έκταση στη Δημοτική Ενότητα Τραγανού, του δήμου Πηνειού. Πληροφορίες αναφέρουν ότι εστάλη μήνυμα από το 112 για εκκένωση
του χωριού Πηγάδι προς Σίμιζα. Οι φλόγες είναι πολύ κοντά σε κατοικημένη περιοχή γι’ αυτό και απομακρύνονται οι κάτοικοι από τον οικισμό.

Στο σημείο επιχειρούν 38 πυροσβέστες, με μια ομάδα πεζοπόρο και 14 οχήματα, ενώ από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις δύο ελικόπτερα.

Σύμφωνα με την patrisnews.com δεν απειλείται ο αρχαιολογικός χώρος της Ήλιδας.

Μία τρίτη φωτιά ξέσπασε σε δασική έκταση στην περιοχή Βάρδα, περίπου στις 18:30 την Πέμπτη. Στο σημείο βρίσκονται και επιχειρούν 32 πυροσβέστες με 13 οχήματα και από αέρος πραγματοποιούν ρίψεις νερού δύο ελικόπτερα.

Μάχη να σώσουν τα σπίτια στα Άγναντα – Τρεις οι τραυματίες πυροσβέστες

Μεγάλη μάχη να σώσουν τα σπίτια στα Άγναντα δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο από το μεσημέρι.

Η κατάσταση στα Άγναντα είναι εξαιρετικά δύσκολη, σύμφωνα με την patrisnews.com. Οι κάτοικοι είναι τρομοκρατημένοι, ενώ αρκετοί απ’ αυτούς βοηθούν τους πυροσβέστες, με όποιο τρόπο μπορούν και δίνουν μάχη για να σώσουν τις περιουσίες τους.

Μέχρι στιγμής δεν έχει δοθεί εντολή για εκκένωση του οικισμού, ωστόσο, δυνάμεις της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκονται σε επιφυλακή. Παράλληλα λεωφορεία του δήμου είναι έτοιμα να μεταφέρουν κατοίκους, εάν αυτό κριθεί απαραίτητο.

Στο σημείο επιχειρούν ισχυρές επίγειες και εναέριες πυροσβεστικές δυνάμεις. Συγκριμένα επιχειρούν 102 πυροσβέστες με 29 οχήματα και τέσσερα πεζοπόρα τμήματα, ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν έξι αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα.

Νωρίτερα, ο επικεφαλής του Τμήματος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Ήλιδας Βαγγέλης Χριστοφόρου ανέφερε ότι ζητήθηκε λεωφορείο για να απομακρύνει κατοίκους από τα Άγναντα, ενώ όπως τόνισε, γίνονται υπεράνθρωπες προσπάθειες από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, όμως οι ισχυροί άνεμοι δυσχεραίνουν την κατάσταση.

Στο μεταξύ, τρεις είναι οι τραυματίες πυροσβέστες κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της πυρκαγιάς που μαίνεται στην περιοχή Άγναντα.

Σύμφωνα με νέες πληροφορίες που μετέδωσε η ΕΡΤ, ο τρίτος πυροσβέστης εκτελούσε χρέη οδηγού και ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και λιποθύμησε.

Νωρίτερα, άλλοι δύο πυροσβέστες είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες. Ο πρώτος, ήταν ένας πυροσβέστης της 6ης ΕΜΑΚ που διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο “Άγιος Ανδρέας” στην Πάτρα και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι φέρει εγκαύματα.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο δεύτερος πυροσβέστης βρισκόταν πολύ κοντά στο σημείο όπου πραγματοποιούσε ρίψη νερού ένα πυροσβεστικό αεροσκάφος και χτύπησε στο κεφάλι, με αποτέλεσμα να χάσει προς στιγμήν τις αισθήσεις του. Μεταφέρθηκε από συναδέλφους του πιο κάτω στο χωριό και τον παρέλαβε ασθενοφόρο για να τον μεταφέρει στο νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες.

 

φωτιά στην Ηλεία

φωτιά στην Ηλεία

φωτιά στην Ηλεία

φωτιά στην Ηλεία

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ