Σε εξέλιξη αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση διεθνούς σπείρας διακίνησης ναρκωτικών

Σε εξέλιξη βρίσκεται αυτή την ώρα ευρείας κλίμακας αστυνομική επιχείρηση της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής. Μέχρι στιγμής έχουν γίνει 15 συλλήψεις. 

Σύμφωνα με την Αστυνομία, η αστυνομική επιχείρηση διεξάγεται σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας, για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία έχει διεθνή χαρακτήρα, που δραστηριοποιείται στην εισαγωγή και μεταφορά στην Ελλάδα μεγάλων ποσοτήτων ναρκωτικών, αλλά και στην διαμετακόμιση αυτών των ποσοτήτων σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης.

Μέχρι στιγμής, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν συλληφθεί 15 άτομα, μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και έχουν κατασχεθεί 678 κιλά κάνναβης, φορτηγά αυτοκίνητα Διεθνών Μεταφορών και ένα ταχύπλοο σκάφος.

Έτσι λειτουργούσε το κύκλωμα παραγωγής και διακίνησης ναρκωτικών

Όπως αναφέρουν πηγές στο enikos.gr, το κέντρο παραγωγής και διακίνησης των μεγάλων ποσοτήτων κάνναβης βρίσκεται στην Αλβανία.

Από εκεί, με πλωτά μέσα, το κύκλωμα των διακινητών μετέφερε τις ποσότητες των ναρκωτικών στα νησιά των Επτανήσων.

Αυτή τη φορά το κύκλωμα επέλεξε την Ζάκυνθο, όπου τα ναρκωτικά φορτώθηκαν σε φορτηγά, τα οποία διέθεταν ειδικές κρύπτες και διπλά πατώματα.

Στη συνέχεια, τα φορτηγά έφευγαν από τα λιμάνια της Ηγουμενίτσας ή της Πάτρας με κατεύθυνση χώρες της Δυτικής και Κεντρικής Ευρώπης, όπως η Αυστρία και το Βέλγιο.

 

Διαβάστε επίσης:

Θρίλερ σε χωριό της Θεσπρωτίας – Νεαρός βρέθηκε αποκεφαλισμένος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ