Σε αστυνομικό κλοιό το ΑΠΘ: Πέντε προσαγωγές – Στο σημείο και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Έντονη αστυνομική παρουσία παρατηρείται εδώ και λίγη ώρα γύρω από τους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης που και δεν επιτρέπεται η είσοδος ούτε από την Εγνατία οδό αλλά ούτε και από τα γύρω στενά.

Ταυτόχρονα σύμφωνα με το grtimes.gr και το thesstoday, οι αστυνομικές δυνάμεις έχουν κλείσει τις εισόδους του ΑΠΘ ενώ στον αύλειο χώρο του κτιρίου της πρυτανείας βρίσκονται φοιτητές, καθώς είχε προηγηθεί συνέλευση και κάλεσμα τους για τις 20:30, ύστερα από τις πληροφορίες για την εκκένωση.

Το σύνθημα “1312” κατά των αστυνομικών ανήρτησαν φοιτητές στην κορυφή του κτιρίου διοίκησης της πρυτανείας του ΑΠΘ.

Και αυτά τη στιγμή που οι πληροφορίες αναφέρουν ότι μέχρι στιγμής έχουν γίνει πέντε προσαγωγές. Ταυτόχρονα σύμφωνα με τα όσα αναφέρονται στα ρεπορτάζ, πραγματοποιείται επιχείρηση ΜΑΤ στην πρυτανεία, ενώ ομάδες καθηγητών και φοιτητών μαζί με δικηγόρους και απλούς πολίτες προσπαθούν να προσεγγίσουν το χώρο των πανεπιστημίων.

Στο σημείο και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ

Καθηγητές πανεπιστημίου, βουλευτές και νομικοί έφθασαν πριν από λίγο στο χώρο του ΑΠΘ που έχει περικυκλωθεί από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις, ζητώντας να αποχωρήσουν και να προκύψει ειρηνική λύση.

Συγκεκριμένα στο ΑΠΘ βρίσκονται οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Αμανατίδης, Δώρα Αυγέρη και Κατερίνα Νοτοπούλου η οποία σε δηλώσεις της ζήτησε την άμεση απομάκρυνση της αστυνομίας.

Στο σημείο επίσης βρίσκεται ο νέος συντονιστής του ΣΥΡΙΖΑ στη Θεσσαλονίκη, Κώστας Αμπατζάς και ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Γιάννης Μυλόπουλος.

Η κα. Νοτοπούλου σε δηλώσεις της είπε:

«Η κυβέρνηση έχει επιλέξει έναν αντιδημοκρατικό κατήφορο. Από χθες μετά τα απαράδεκτα, αποτροπιαστικά σκηνικά με τους ξυλοδαρμούς στη Νέα Σμύρνη, βλέπουμε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο της πόλης μας να είναι περικυκλωμένο από δυνάμεις της αστυνομίας. Έχουμε καλέσει να αποχωρήσουν, να λυθεί ειρηνικά η υπόθεση. Η βία δεν έχει κανένα χώρο στο πανεπιστήμιο της πόλης μας. Όλοι οι προοδευτικοί πολίτες πρέπει να το ζητήσουμε και να το διεκδικήσουμε».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ