Σε 24 πόλεις της χώρας θα πραγματοποιηθούν σήμερα συλλαλητήρια για την Μακεδονία

Πολλαπλασιάζονται οι πόλεις της Ελλάδας , όπου θα πραγματοποιηθούν σήμερα συλλαλητήρια για το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων.

Πρόκειται για 24 πόλεις, 15 στη Μακεδονία και 9 στην ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα.

Στην Βόρεια Ελλάδα συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν σε:

Καβάλα

Δράμα

Σέρρες

Κιλκίς

Πολύκαστρο

Λαγκαδά

Νέα Μουδανιά

Πέλλα

Έδεσσα

Βέροια

Κατερίνη

Φλώρινα

Πτολεμαΐδα

Καστοριά

Σιάτιστα

Στην υπόλοιπη χώρα σε Λάρισα, Βόλο, Ιωάννινα, Θήβα, Χαλκίδα, Χανιά, Κέρκυρα, Ρόδο και Κω. Το επίκεντρο των συλλαλητηρίων στην Βόρεια Ελλάδα αναμένεται να είναι η Αρχαία Πέλλα, γενέτειρα του Μεγάλου Αλέξανδρου, όπου θα φτάσουν διαδηλωτές από τη Θεσσαλονίκη και αλλού, ενώ και στη Λάρισα έχουν φτάσει από την Τρίτη διαδηλωτές από την Κρήτη.

Το ΥΠΕΞ των Σκοπίων προειδοποιεί: Μην πάτε στις ελληνικές πόλεις που θα γίνουν συλλαλητήρια

Οδηγία προς τους Σκοπιανούς που βρίσκονται στην Ελλάδα να μην παρευρεθούν σε πόλεις, όπου θα γίνουν συλλαλητήρια για τη Μακεδονία εξέδωσε την Τρίτη το υπουργείο Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Στην ανακοίνωση του το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων ενημερώνει τους πολίτες της γειτονικής χώρας για τα συλλαλητήρια ενάντια στη χρήση του όρου «Μακεδονία».

«Εξαιτίας της πιθανότητας κλιμάκωσης των διαμαρτυριών, προειδοποιούνται οι πολίτες της ΠΓΔΜ να αποφύγουν τα μέρη που θα γίνουν τα συλλαλητήρια, όπως και οποιασδήποτε αντιδράσεις που μπορεί να έχουν αρνητικές συνέπειες για την ασφάλειά τους», επισημαίνει η ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών της ΠΓΔΜ.

Δείτε την ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών:

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ