Σάμος: Νέες μαρτυρίες για την εν ψυχρώ δολοφονία του 75χρονου που συγκλόνισε το νησί

Σάμος: Πέπλο μυστηρίου εξακολουθεί να καλύπτει την υπόθεση δολοφονίας του 75χρονου συνταξιούχου επαγγελματία οδηγού.

Ανάστατη παραμένει η κοινωνία της Σάμου από την δολοφονία του συνταξιούχου επαγγελματία οδηγού Λεωνίδα Χατζημιχάλη.  Ο 75χρονος, πατέρας τριών παιδιών δολοφονήθηκε τα ξημερώματα της Παρασκευής 5 Αυγούστου σε ερημική τοποθεσία, σε βουνό κοντά στην Ψιλή Άμμο, την ώρα που άδειαζε τα λύματα από το φορτηγό – βυτίο του. Τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ με δίκαννο, ενώ βρισκόταν στη θέση του οδηγού. Παρά τα πυρά που δέχθηκε κοντά στην καρδιά, βρήκε τη δύναμη να ανοίξει την πόρτα, όμως λίγα μέτρα πιο κάτω άφησε την τελευταία του πνοή. Τον εντόπισε νεκρό ο γιος του, που τον αναζητούσε,  στις 07:20 το πρωί.

Μαρτυρίες που έφτασαν στην εκπομπή « Φως στο Τούνελ» οδήγησαν την έρευνα σε άλλους δύο οδηγούς βυτίων, που γνώριζαν τον άτυχο οδηγό.

«Τον ήξερα τον άνθρωπο, ήταν γείτονας, αλλά δεν μπορώ να σας καθοδηγήσω σε κάτι συγκεκριμένα. Το βράδυ της δολοφονίας, είδα ένα αμάξι που έτρεχε στο βουνό προς τον οικισμό Κλήμα. Δεν φάνηκε κάποιο στοιχείο του οδηγού ή του αυτοκινήτου γιατί ήμασταν κάποια μέτρα μακριά και είχε σκοτάδι. Το βυτίο που έχουμε εμείς, είναι για δική μας χρήση, δεν αδειάζουμε λύματα όπως ο Λεωνίδας», ανέφερε χαρακτηριστικά στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη στο MEGA ο μάρτυρας και συνέχισε:

«Το μυαλό μας πάει παντού. Μίλησα και στην αστυνομία που πήρε καταθέσεις για όλα αυτά. Εγώ τον είδα περίπου τρεις ημέρες πριν από το συμβάν, πέρασε έξω από την αυλή μου και μιλήσαμε.»

Ο γιος του επιχειρηματία που ασχολείται και αυτός με οδοποιία και χωματουργικές εργασίες και όχι με λύματα, τόνισε: «Δεν πάει το μυαλό μου ποιος έχει το αμάξι που του έριχνε τα φώτα στο βουνό λίγες ημέρες πριν. Όποιος το έκανε εκείνη τη νύχτα, θα πρέπει να πήγε με τα πόδια στο σημείο.»

Η εκπομπή βρήκε και το άτομο που ο άτυχος οδηγός είχε σκοπό να προσλάβει ως «τσιλιαδόρο» για να δει ποιοι τον απειλούσαν. Όπως είπε στο «Τούνελ», δεν πρόλαβε να ζητήσει τη βοήθειά του…

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ