Σαλαμίνα: Τρία τα μέτωπα της φωτιάς – Νέο μήνυμα από το 112

Μαίνεται η φωτιά που ξέσπασε το απόγευμα της Τετάρτης (20/7) στην Σαλαμίνα

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στον λόφο “Πατρίς” και απειλείται κατοικημένη περιοχή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχουν προκληθεί κάποιες ζημιές σε σπίτια.  Αυτή την ώρα οι πυροσβεστικές δυνάμεις επιχειρούν σε τρία διαφορετικά μέτωπα με χαμηλή βλάστηση, στη Σαλαμίνα. Στον λόφο Πατρίς, στον Λόφο Ανεμόμυλοι και στο Σαμάρι. Συνολικά επιχειρούν 26 #πυροσβέστες με 12 οχήματα, 6 αεροσκάφη & ένα ελικόπτερο. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συνδράμουν από εθελοντές πυροσβέστες.

Η εκκένωση του Κέντρου Υγείας Σαλαμίνας αναβάλλεται προς το παρόν με εντολή της πυροσβεστικής, ενώ ένα περιστατικό εμφράγματος μεταφέρεται στο ΓΝ Νίκαιας

Πριν από λίγο εστάλη νέο μήνυμα από το 112. “Αν βρίσκεστε στις οδούς Αγίου Νικολάου και Αγίου Θεράπωντος Σαλαμίνας, μετακινηθείτε τώρα προς Παραλία Ακτή Καραϊσκάκη”

Nωρίτερα εστάλη μήνυμα από το 112, για τους κατοίκους που βρίσκονται στους πρόποδες του Ευριπίδειου Θεάτρου, τους οποίους οι Αρχές καλούν να απομακρυνθούν από το σημείο και να μετακινηθούν προς την παραλία Ακτή Καραϊσκάκη. “Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθήστε τις οδηγίες των αρχών”, επισημαίνεται στο μήνυμα.

Επίσης, λόγω εκδήλωσης της πυρκαγιάς, διεκόπη η κυκλοφορία των οχημάτων επί της λεωφόρου Φανερωμένης, από το ύψος της συμβολής με τη λεωφόρο Σαλαμίνας έως το ύψος της λεωφόρου Γαλαξιδίου.

Ο δήμαρχος Σαλαμίνας ανέφερε στο enikos.gr στις 19:50 ότι η εικόνα της φωτιάς είναι λίγο καλύτερη στην παρούσα φάση, καθώς το πύρινο μέτωπο έχει περιοριστεί εξαιτίας της επέμβασης των εναέριων μέσων.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από τη φωτιά που έστειλαν αναγνώστες του enikos.gr:

Φωτιά στη Σαλαμίνα Φωτιά στη Σαλαμίνα Φωτιά στη Σαλαμίνα Φωτιά στη Σαλαμίνα

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ