Σάκης Μπουλάς: Ένας ροκάς με ανήσυχο πνεύμα και καλλιτεχνική φύση – ΒΙΝΤΕΟ

Χαρισματική προσωπικότητα, αστείρευτο ταλέντο, πνεύμα ανήσυχο, καλλιτεχνική φύση. Αυτός ήταν ο Σάκης Μπουλάς που έφυγε από τη ζωή στις 21 Φεβρουαρίου 2014 έπειτα από μάχη με τον καρκίνο.

Αν και έχουν περάσει έξι χρόνια, η απουσία του παραμένει έντονη. Ο Σάκης Μπουλάς ακολλούθησε την καρδιά του και ασχολήθηκε με τη μουσική και την υποκριτική αν και ο διακαής πόθος της οικογένειάς του ήταν να γίνει δικηγόρος.

Γεννήθηκε στο Κιλκίς στις 11 Μαρτίου 1954, αλλά καταγόταν από τον Πειραιά όπου και μεγάλωσε. Όταν ήταν μικρός, οι γονείς του τον παρότρυναν να γίνει δικηγόρος, ωστόσο, αυτός επέλεξε το τραγούδι και την υποκριτική. Στο παρελθόν ήταν ιδιοκτήτης καταστήματος με έπιπλα. Είχε, επίσης, πει πως δεν του άρεσε ο γάμος καθώς έτσι αιχμαλωτίζεται η ανεξαρτησία του.

Ήταν ηθοποιός, στιχουργός, επιχειρηματίας, ερμηνευτής και παρουσιαστής, ενώ διέπρεψε κυριολεκτικά ως στιχουργός με εξαιρετικές συνεργασίες. Είχε γράψει στίχους για τραγούδια του Γιάννη Ζουγανέλη, του Λαυρέντη Μαχαιρίτσα κ.α και σε πολλά τραγούδια που είχε ερμηνεύσει ο ίδιος.

Ο Σάκης Μπουλάς ήταν παράλληλα και τραγουδιστής, συμμετέχοντας σε πολλούς δίσκους όπως στους “Ανεπίδοτα Γράμματα” του Μιχάλη Γρηγορίου με την Αφροδίτη Μάνου, “Καντάτα για την Μακρόνησο” – Θ.Μικρούτσικου, “Λουκιανού διάλογοι” – Μ. Πλέσσα, “Αχαρνής” του Δ. Σαββόπουλου κ.α . Είχε κάνει και τους παρακάτω προσωπικούς του δίσκους: Μπουλάς-Ελλάς, (1986) Ali Baba (maxi single) (μουσική Μιχάλης Ρακιντζής) (1987). Ας πρόσεχες (album) (όλο το άλμπουμ είναι σε μουσική του Μιχάλη Ρακιντζή) (1987) Ζαμανφού, (1992). Έκθεση ιδεών, με τον Γιάννη Ζουγανέλη (2000).

Είχε συνεργαστεί πάνω από 12 χρόνια με τον Θάνο Μικρούτσικο.

Υπήρξε ένας από τους ιδρυτές του πρώτου “Μουσικού καφενείου” με το όνομα Σούσουρο μαζί με τους Γιάννη Ζουγανέλη, Νικόλα Άσιμο, Θάνο Αδριανό και Περικλή Χαρβά, όπου για πρώτη φορά συνδυάστηκε μουσική με θέατρο και διάφορα δρώμενα.

Παρόμοια δουλειά έγινε αργότερα στο “Αχ Μαρία”, όπου και πάλι υπήρξε ένας από τους βασικούς πρωταγωνιστές με τον Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη κ.ά.

Είχε τραγουδήσει σε πολλές μουσικές σκηνές και συναυλίες συνεργαζόμενος χρόνια με τους Βασίλη Παπακωνσταντίνου, Γιάννη Ζουγανέλη, Τάνια Τσανακλίδου, Βλάση Μπονάτσο, Λαυρέντη Μαχαιρίτσα, Δημήτρη Σταρόβα αλλά και με τον Διονύση Σαββόπουλο.

Το 1976 ήταν η πρώτη του κινηματογραφική εμπειρία ως αφηγητής στο ιστορικό ντοκιμαντέρ του Συμεών Καπετανάκη «Αρκάδι 1866». Έναν χρόνο μετά το 1977 έκανε την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση στην κωμική σειρά της ΕΡΤ «Μια υπέροχη γλωσσού», σε σκηνοθεσία Μήτσου Λυγίζου και σενάριο Δημήτρη Ψαθά. Διακρίθηκε κυρίως σε κωμικούς ρόλους ως ηθοποιός.

Στον κινηματογράφο έπαιξε σε ταινίες όπως: «Ο Δράκουλας των Εξαρχείων» (1983), «Ντελίριο» (1983), «Η Αγάπη είναι ελέφαντας» (2000), «Λουκουμάδες με Μέλι» (2004) και «Ηθικόν Ακμαιότατον» (2005) ενώ συνολικά είχε 15 συμμετοχές σε ταινίες.

Αγαπήθηκε ιδιαίτερα στην τηλεόραση στις σειρές «Κουφώματα» (ΕΡΤ, 1988), «Δέκα λεπτά κήρυγμα» (Mega, 2000), «Σαββατογεννημένες» (Mega, 2003) και ιδίως το «Πενήντα – Πενήντα» (Mega, 2005).

Είχε παρουσιάσει και τηλεπαιχνίδια τη δεκαετία του ‘90 («Κάνε ό,τι Κάνω», «Πάρτα Όλα»). Ο θάνατός του σκόρπισε τη θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο αλλά και στους θαυμαστές και φίλους του.Με πληροφορίες από τη Βικιπαίδεια

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ