Ρούλα Πισπιρίγκου: «Ανεξήγητο, αιφνίδιο και μη αναμενόμενο το επεισόδιο της Τζωρτζίνας» – Συγκλονίζει η περιγραφή της παιδιάτρου

«Ανεξήγητο, αιφνίδιο και μη αναμενόμενο» χαρακτήρισε η παιδίατρος του Καραμανδάνειου Διονυσία Δημητρόπουλου το επεισόδιο που υπέστη η Τζωρτζίνα τον Απρίλιο του 2021 μέσα στο νοσοκομείο, το οποίο είχε ως συνέπεια να μείνει το παιδί παραπληγικό.

Δίκη Πισπιρίγκου – Κούγιας: «Πυρά» κατά του αναισθησιολόγου μία ημέρα μετά την κατάθεσή του

Της Άννας Κανδύλη 

Καταθέτοντας ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου, όπου δικάζεται η Ρούλα Πισπιρίγκου για τη δολοφονία της 9χρονης κόρης της, η γιατρός περιέγραψε την κατάσταση του παιδιού από την ημέρα που άρχισε να το παρακολουθεί.

Δίκη Πισπιρίγκου: «Βροχή» ερωτήσεων Κούγια στον αναισθησιολόγο – «Έκανα ό,τι ήταν ανθρωπίνως δυνατό» απάντησε ο μάρτυρας

«Είδα πρώτη φορά το παιδί στην εφημερία μου στις 9 Απριλίου 2021. Η μητέρα ανέφερε ότι παρουσίασε βήχα και τάση προς εμετό. Η ειδικευόμενη διαπίστωσε ήπια ωχρότητα δέρματος, βήχα και κοιλιακό άλγος. Όταν πήγα εγώ τα συμπτώματα είχαν υποχωρήσει. Μετά η μικρή ήταν σταθερή αλλά στις 6 το απόγευμα η μητέρα μας ενημέρωσε ότι παρουσιάζει βήχα και πόνο στην κοιλιά. Κατά τη διάρκεια της εξέτασης τα συμπτώματα και πάλι υποχώρησαν» είπε η παιδίατρος που είδε ξανά τη Τζωρτζίνα την Κυριακή στις 5 το απόγευμα, όταν η κατάσταση της ήταν σταθερή…

«Όμως γύρω στις 7 το απόγευμα ενώ βρισκόμουν στο γραφείο των γιατρών χτύπησε την πόρτα η μητέρα της Τζωρτζίνας και είπε ‘ελάτε στο δωμάτιο γιατί σφυρίζει το οξύμετρο‘. Μαζί με την ειδικευόμενη και την κ. Καρκανιά φύγαμε για το δωμάτιο. Αρχικά με αργά βήματα. Όμως η νοσηλεύτρια άρχισε να φωνάζει ‘τρέξτε γρήγορα‘. Αντίκρισα το παιδί στο μέσο του κρεβατιού χωρίς το ρινικό οξυγόνο. Το οξύμετρο δεν είχε ανταπόκριση. Ρώτησα τη μητέρα πώς έφτασε το παιδί στην κατάσταση αυτή. Μου είπε πως σηκώθηκε, έβγαλε μια κραυγή, γούρλωσε τα μάτια κι έκανε τινάγματα άκρων», περιέγραψε η παιδίατρος που ανέλαβε να κάνει ΚΑΡΠΑ και αδρεναλίνη μέχρι να έρθει ο αναισθησιολόγος. «Το γραφείο των γιατρών είναι γύρω στα 30 μέτρα. Όταν μπήκα στο θάλαμο θυμάμαι ότι το οξύμετρο σφύριζε, αλλά δεν επικεντρώθηκα στο να δω αν είχε στο χέρι το οξύμετρο ή είχε χαθεί η επαφή με το δαχτυλάκι της. Μπορεί να σφυρίξει αν δεν κάνει καλή επαφή, αν έχει βγει ή αν τα άκρα είναι παγωμένα» σημείωσε η μάρτυρας.

Δίκη Πισπιρίγκου: Συγκλονιστική κατάθεση του αναισθησιολόγου που επανέφερε την Τζωρτζίνα – «Έλεγα μην πεθάνεις, όχι κι εσύ»

Πρόεδρος: Τι σημαίνει «δεν είχε ρινικό οξυγόνο» το παιδί;
Μάρτυρας: Θυμάμαι ότι έλειπε όλο από το κεφαλάκι του παιδιού. Θυμάμαι να το ψάχνω γιατί το πρώτο που ήθελα να κάνω ήταν να βάλω οξυγόνο.
Πρόεδρος: Ένας γιατρός σε μικτή εφημερία πώς ειδοποιείται;
Μαάτυρας: «Η σοβαρότητα του περιστατικού το καθορίζει. Στο συγκεκριμένο περιστατικό ήμουν πάνω από το παιδί. Έδωσα εντολή στην κ. Στογιαννίδου να πάρει τον αναισθησιολόγο» είπε η γιατρός σημειώνοντας πως «Για εμάς ήταν ανεξήγητο αυτό. Ήταν αιφνίδιο και μη αναμενόμενο. Δεν μπορούμε να δικαιολογήσουμε πώς έπεσε σε αυτή την κατάσταση το παιδί. Θα περίμενα να υπήρχε επιδείνωση συμπτωμάτων. Συνήθως η επιδείνωση είναι ωρών. Το παιδί δεν είχε κανένα συμπτώματα. Δεν έχω ξαναζήσει να με φωνάζει ξαφνικά η μητέρα και να είναι το παιδί σε αυτή την κατάσταση νεκρό!» ανέφερε.

Από την πλευρά του ο συνήγορος της Ρούλας Πισπιρίγκου, Αλέξης Κούγιας, επέμεινε στο ότι υπήρχε συνεννόηση μεταξύ των γιατρών για να καλύψουν δικό τους λάθος.

Κούγιας: Γιατί οι συνάδελφοι σας δεν πήγαν την Τζωρτζίνα στην παιδοκαρδιολόγο κ. Καρατζά;

Μάρτυρας: Από την ενημέρωση που έχω γνωρίζω ότι οι συνάδελφοι επικοινώνησαν μαζί της για να κλείσουν ραντεβού. Εκείνη όμως τους είπε ότι μόλις πριν 10 ημέρες εξέτασε το παιδί και ήταν άψογα και δε χρειαζόταν εκ νέου.

Κούγιας: Όμως εκείνη σε άλλη της κατάθεση λέει ότι επικοινώνησαν μαζί της μετά την ανακοπή. Σημαίνει κάτι αυτό; Αν εδώ είχαμε ιατρικό λάθος, τι θα λέγατε;

Μάρτυρας: Μα είχε γίνει καρδιολογική εκτίμηση πριν 10 ημέρες! Αφού η ίδια η γιατρός είπε ότι δεν χρειάζεται να το δει!

Κούγιας: Η ίδια λέει ότι δεν επικοινώνησαν πριν την ανακοπή!

Μάρτυρας: Μήπως να ρωτήσετε τους συναδέλφους μου που μίλησαν;

Κούγιας: Τι λέτε κυρία μου;! Στα δικά σας χέρια πέθανε το παιδί! Πείτε μου αν αυτή η αντιμετώπιση ήταν σωστή. Γιατί έχω κάνει και μήνυση, στον συνάδελφό σας, για ιατρικό λάθος.

Μάρτυρας: Το παιδί δεν πέθανε. Το παιδί το σώσαμε. Από τη στιγμή που ο συνάδελφος είπε ότι την κάλεσε και μίλησαν, εγώ τι να σας πω; Να τον αμφισβητήσω; Δεν ήμουν παρούσα.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ