Ρόδος: Συνελήφθη 43χρονος για κλοπές από καταστήματα – Τον «έκαψε» βίντεο από κάμερα ασφαλείας

Στη σύλληψη ενός 43χρονου, ο οποίος διέπραττε κλοπές από καταστήματα στην Ιαλυσό, προχώρησαν οι αστυνομικές αρχές της Ρόδου, το πρωί της Τετάρτης (24/1).

Τον δράστη «έκαψε» ένα βίντεο από κάμερα κλειστού κυκλώματος ασφαλείας, όπου καταγράφεται να επιχειρεί να διαρρήξει την εξωτερική πόρτα του σπιτιού ενός 50χρονου, νωρίς το πρωί της 18ης Ιανουαρίου 2024.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες, ο 43χρονος μετέβη στην οικία του 50χρονου στην Ιαλυσό και προσπάθησε να ανοίξει την εξωτερική πόρτα, χωρίς να τα καταφέρει. Ο δράστης εγκατέλειψε την προσπάθεια και έφυγε με άδεια χέρια. Ωστόσο, ο 43χρονος είχε καταγραφεί σε βίντεο, όπου διακρίνονται καθαρά τα χαρακτηριστικά του προσώπου του. Το εν λόγω βίντεο παρέδωσε στις αστυνομικές αρχές ο 50χρονος ιδιοκτήτης του σπιτιού.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε η εμπλοκή του 43χρονου σε σειρά κλοπών από καταστήματα της περιοχής. Συγκεκριμένα, κατηγορείται ότι τα ξημερώματα της 14ης Σεπτεμβρίου 2023, παραβίασε το παράθυρο στην πίσω πλευρά ενός καταστήματος, εισέβαλε σε αυτό και αφαίρεσε από ντουλάπι το ποσό των 250 ευρώ.

Μόλις 15 λεπτά αργότερα, ο κατηγορούμενος φέρεται να μετέβη σε ταβέρνα, πάλι στην ίδια περιοχή, και αφού παραβίασε την πόρτα, μπήκε στο κατάστημα και αφαίρεσε από τσέπη παντελονιού το ποσό των 550 ευρώ. Ωστόσο, έγινε αντιληπτός από τον ιδιοκτήτη της ταβέρνας, τον οποίο δεν δίστασε να απωθήσει δυνατά με τα χέρια του για να καταφέρει να διαφύγει.

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., ο 43χρονος κατηγορείται και γι’ άλλη μία κλοπή. Συγκεκριμένα, τις πρώτες πρωινές ώρες της 21ης Δεκεμβρίου 2023 εισήλθε από ανασφάλιστο σημείο σε κατάστημα στην Ιαλυσό, άρπαξε δύο πακέτα τσιγάρα και μία ηλεκτρονική συσκευή, αξίας 100 ευρώ, και διέφυγε προς άγνωστη κατεύθυνση.

Σε βάρος του 43χρονου σχηματίστηκε δικογραφία για ληστεία και κλοπή και παραπέμφθηκε στις αρμόδιες αρχές.

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ