Συνταγή για ζουμερές χοιρινές μπριζόλες με σκόρδο με μέλι

Αυτή η συνταγή για ψητές χοιρινές μπριζόλες είναι ένα γρήγορο και εύκολο δείπνο που θα λατρέψουν όλοι. Το γλάσο με μέλι και σκόρδο είναι απλό αλλά νόστιμο και δίνει στις μπριζόλες μια υπέροχη γλυκιά και ταυτόχρονα πικάντικη γεύση.

Αυτή η συνταγή απαιτεί μόνο πέντε υλικά και μπορεί να ετοιμαστεί σε λιγότερο από 30 λεπτά. Το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να προθερμάνετε τη σχάρα σας σε μέτρια φωτιά, να λαδώσετε τη σχάρα και να μαρινάρετε τις μπριζόλες. Στη συνέχεια, ψήστε τις μπριζόλες και από τις δύο πλευρές μέχρι να μην είναι πλέον ροζ στη μέση.

Συνταγή για λαχταριστές και ζουμερές χοιρινές μπριζόλες με σκόρδο με μέλι

Υλικά

  • ½ φλιτζάνι κέτσαπ
  • 2 ⅔ κουταλιές της σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές της σούπας σάλτσα σόγιας με χαμηλή περιεκτικότητα σε νάτριο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 6 χοιρινές μπριζόλες (113 γρ.) (πάχους 2,5 εκατοστών)

Οδηγίες

  1. Προθερμαίνουμε το γκριλ σε μέτρια φωτιά και λαδώνουμε ελαφρά τη σχάρα. Συγκεντρώνουμε τα υλικά.
  2. Χτυπάμε την κέτσαπ, το μέλι, τη σάλτσα σόγιας και το σκόρδο μαζί σε ένα μπολ για να φτιάξουμε το γλάσο.
  3. Σοτάρουμε τις χοιρινές μπριζόλες και από τις δύο πλευρές στην προθερμασμένη σχάρα.
  4. Αλείφουμε ελαφρά με το γλάσο κάθε πλευρά της μπριζόλας κατά τη διάρκεια του μαγειρέματος.
  5. Ψήνουμε τις μπριζόλες μέχρι να μην είναι πλέον ροζ στο κέντρο τους, για περίπου 7 με 9 λεπτά ανά πλευρά.
  6. Σερβίρουμε ζεστές τις μπριζόλες και απολαμβάνουμε!

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ