Ρόδος: Προφυλακίστηκε ο 73χρονος για τον βιασμό της ανάπηρης κόρης του

Προφυλακίστηκε ο 73χρονος που ομολόγησε ότι βίασε την 49χρονη, με νοητική στέρηση, κόρη του, στη Ρόδο. Με σύμφωνη γνώμη εισαγγελέα και ανακρίτριας, ο 73χρονος κρίθηκε προσωρινά κρατούμενος, το μεσημέρι της Πέμπτης. 

Ο 73χρονος κατηγορείται για:
• Βιασμό κατ’ εξακολούθηση
• Κατάχρηση ανίκανου προς αντίσταση σε γενετήσια πράξη κατ’ εξακολούθηση
• Γενετήσια πράξη μεταξύ συγγενών κατ’ εξακολούθηση.

Όλα τα αδικήματα είναι κατ’ εξακολούθηση.

Προανακριτικά, ενώπιον των αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, ο 73χρονος παραδέχτηκε την πράξη του αλλά ισχυρίστηκε ότι… συνέβη μόνο μία φορά.

Αντίθετα, όπως αναφέρει η Ροδιακή, η 49χρονη φέρεται στην κατάθεσή της να έχει αναφέρει ότι ο πατέρας της είχε έρθει σε ερωτική επαφή μαζί της αρκετές φορές και μάλιστα να έχει δώσει στοιχεία για αυτό.

Τώρα, ο 73χρονος δηλώνει μετανιωμένος για την πράξη του, για την οποία, όπως φέρεται να είπε τους αστυνομικούς: «παρασύρθηκα, με έβαλε ο διάβολος». Βέβαια, ο κατηγορούμενος έκανε τη συγκεκριμένη αναφορά με αφορμή το γεγονός ότι τον είδε ένας εργαζόμενος, ο οποίος και προχώρησε σε σχετική καταγγελία.

Πώς αποκαλύφθηκε η φρικτή υπόθεση

Η υπόθεση άρχισε να απασχολεί τις διωκτικές αρχές της περιοχής μας την 1η Μαρτίου 2022 μετά από καταγγελία που έγινε από τον αδελφό της 49χρονης, ο οποίος έχει και τη φροντίδα της και αφού ενημερώθηκε από εργαζόμενο, ο οποίος εκτελώντας την εργασία του φέρεται να έγινε μάρτυρας των όσων γίνονταν στο σπίτι της γυναίκας. Ο εργαζόμενος δήλωσε στον 46χρονο αδελφό ότι το Σάββατο 26 Φεβρουαρίου 2022 είδε έναν άνδρα να έχει ερωτική επαφή με την 49χρονη, ο οποίος άνδρας νωρίτερα του είχε συστηθεί ως ο πατέρας της.

Στη δικογραφία που έχει σχηματιστεί περιλαμβάνεται η κατάθεση του εργαζομένου, όπως και του 46χρονου αδελφού, ενώ έχει ζητηθεί και έχει παραδοθεί και ψυχιατρική έκθεση για την κατάσταση της γυναίκας.

Όλα αυτά τα στοιχεία, καθώς και τα λοιπά που έχουν συλλέξει οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Ρόδου, μαζί με την κατάθεση του πατέρα – κατηγορουμένου, αξιολογήθηκαν από τον αρμόδιο Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ρόδου, ο οποίος και άσκησε τις διώξεις σε βάρος του 73χρονου πατέρα.

Την υπόθεση για λογαριασμό της οικογένειας της 49χρονης χειρίζεται ο δικηγόρος κ. Βασίλης Μπέης, ο οποίος έχει ήδη δηλώσει υποστήριξη της κατηγορίας σε βάρος του πατέρα – κατηγορουμένου.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ