Ρέθυμνο: Σκότωσε την 47χρονη μπροστά στα μάτια της κόρης της – Αποκαλύψεις για το παρελθόν του δράστη

Σκηνικό τρόμου και φρίκης σε ένα ήσυχο τουριστικό χωριό του Ρεθύμνου. Ακόμη μία γυναικοκτονία στην Ελλάδα, η 8η μέσα σε λίγους μήνες. Τα νέα στοιχεία που βλέπουν το φως της δημοσιότητας για το άγριο έγκλημα σοκάρουν. Η άτυχη Σταυρούλα δολοφονήθηκε μπροστά στα μάτια της 20χρονης κόρης της, αλλά και άλλων ατόμων, που είτε έτυχε να βρίσκονται εκεί ως πελάτες στην επιχείρησή της, όπου εκτελέστηκε, είτε περνούσαν εκείνη τη στιγμή από το σημείο.

Τη 47χρονη, μητέρα δυο παιδιών, σκότωσε στις 7:30 το απόγευμα της Κυριακής μέσα στην επιχείρηση SPA που διατηρούσε στο Πάνορμο Μυλοποτάμου, ένας 49χρονος του οποίου η ταβέρνα γειτνιάζει με το spa της άτυχης γυναίκας. Την εκτέλεσε εν ψυχρώ. Δεν της έδωσε κανένα περιθώριο αντίδρασης. Τα γεγονότα δείχνουν πως ήταν αποφασισμένος να τη σκοτώσει. Πήρε στα χέρια του μια κυνηγετική καραμπίνα, μπήκε μανιασμένος στη γειτονική επιχείρηση και πυροβόλησε τη γυναίκα πισώπλατα, αφαιρώντας της τη ζωή. Τα σκάγια του όπλου διέλυσαν κυριολεκτικά το κορμί της 47χρονης. Ο θάνατος της ήταν ακαριαίος και απλά διαπιστώθηκε από τους γιατρούς του νοσοκομείου όπου μεταφέρθηκε.

Μπροστά στο σκηνικό του εγκλήματος ήταν η 20χρονη κόρη της τραγικής γυναίκας που άρχισε να ουρλιάζει. Ο κόσμος που αντιλήφθηκε τι συνέβη πάγωσε. Δεν πρόλαβε εξάλλου κανείς μέσα στην επιχείρηση της τραγικής γυναίκας, ούτε και από τις γειτονικές επιχειρήσεις, να καταλάβει το έγκλημα που επρόκειτο να τελεστεί. Κι έτσι, κανείς δεν μπόρεσε και να εμποδίσει τον 49χρονο να διανύσει τη μικρή απόσταση από την ταβέρνα του μέχρι το σημείο που βρισκόταν ο «στόχος» του και να εκτελέσει το σχέδιο του.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γυναίκα ενώ ήταν στην είσοδο της επιχείρησης της την πλησίασε ο 49χρονος που στάθμευσε απ’ έξω το Ι.Χ. του και κάτι της είπε, ωστόσο επειδή είχαν κάποιες διαφορές εκείνη επέλεξε να τον αγνοήσει και γύρισε την πλάτη της, έτσι ώστε να τον αναγκάσει να αποχωρήσει για να μην δημιουργηθεί φασαρία μπροστά στον κόσμο. Όμως, εκείνος είχε λόγο που κρατούσε την καραμπίνα. Την έστρεψε εναντίον της, την πυροβόλησε δυο φορές πισώπλατα και της αφαίρεσε τη ζωή.

Αλλόφρονες συγγενείς και φίλοι της Σταυρούλας άρχισαν να φτάνουν στην επιχείρησή της, που έμελλε να είναι ο τόπος της δολοφονίας της. Δεν μπορούσαν να πιστέψουν τι είχε συμβεί.

O δολοφόνος, αμέσως μετά το έγκλημα που διέπραξε, εξαφανίστηκε από το Πάνορμο. Όταν έφτασαν οι αστυνομικοί στον τόπο του εγκλήματος κι όταν δυνάμεις άρχισαν να τον αναζητούν για να τον συλλάβουν, τον βρήκαν αιμόφυρτο σε κοντινή σχετικά απόσταση από το χωριό, σε σημείο όπου η οικογένειά του διατηρεί ποιμνιοστάσιο. Είχε αυτοπυροβοληθεί στο κεφάλι για να δώσει τέλος στη ζωή του. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο για βαρύτατο τραυματισμό σε σημείο τέτοιο που ήταν αγνώριστο το πρόσωπο του. Μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο νοσοκομείο Ρεθύμνου και τα ξημερώματα διασωληνωμένος μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου. Υπεβλήθη σε πολύωρη χειρουργική επέμβαση και η κατάσταση του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια που οδήγησαν τον δολοφόνο στην πράξη του. Λέγεται ότι η δολοφονημένη γυναίκα και ο δράστης είχαν διαφορές το τελευταίο έτος και ότι η γυναίκα προσπαθούσε να αποφύγει τον 49χρονο. Πληροφορίες που αναφέρουν πως είχε κάνει καταγγελία στην Αστυνομία ότι δέχεται απειλές από τον δράστη, διαψεύδονται από τις τοπικές αστυνομικές αρχές. Τη Σταυρούλα, με καταγωγή από τις Μαργαρίτες Μυλοποτάμου, που κηδεύτηκε χθες το απόγευμα στο Πέραμα όπου κατοικούσε, συνόδευσαν για το τελευταίο αντίο εκατοντάδες άτομα, συγγενείς και φίλοι με τραγικές φιγούρες τα δυο της παιδιά.

Σοκαρισμένος ο 27χρονος Αυστριακός που τραυματίστηκε

Τραυματίας και μάρτυρας του εγκλήματος, της γυναικοκτονίας, που σημειώθηκε στο Πάνορμο Μυλοποτάμου το απόγευμα της Κυριακής, είναι ένας 27χρονος τουρίστας από την Αυστρία. Ο 27χρονος Αυστριακός βρισκόταν μέσα στο SPA που διατηρούσε η 47χρονη γυναίκα, όταν μπήκε μέσα ο δράστης με μια καραμπίνα στα χέρια και τη στόχευσε πισώπλατα, εκτελώντας την εν ψυχρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες των «Ρεθεμνιώτικων Νέων», τα βλήματα της καραμπίνας βρήκαν τον τουρίστα στην παλάμη του αριστερού του χεριού. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Ρεθύμνου χθες το πρωί, υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση και παραμένει για νοσηλεία. Η κατάσταση της υγείας του είναι καλή, ωστόσο είναι ακόμα σοκαρισμένος από τη δολοφονία που έγινε μπροστά στα μάτια του, αλλά και από το γεγονός ότι κινδύνευσε και η ζωή του ίδιου.

Το βαρύ ποινικό παρελθόν του δράστη

Ο 49χρονος δράστης, με καταγωγή από τα Ζωνιανά, είχε απασχολήσει επανειλημμένα τις αστυνομικές αρχές. Τον Σεπτέμβριο του 2012, ξημερώματα έξω από μπαρ στον Πλατανιά Ρεθύμνου, είχε διαπληκτιστεί με 30χρονο τουρίστα από τη Ρωσία που οι πληροφορίες τον ήθελαν μάλιστα να είναι στη φρουρά Ρώσου αξιωματούχου που βρισκόταν για διακοπές στο Ρέθυμνο. Ο δράστης πυροβόλησε τον Ρώσο τρεις φορές τραυματίζοντάς τον στην κοιλιακή χώρα, στο χέρι και το σαγόνι.

Μετά την πράξη του τράπηκε σε φυγή και συνελήφθη από τους αστυνομικούς την επόμενη μέρα στο Πάνορμο. Άγνωστο εάν και πόσο καταδικάστηκε για την υπόθεση εκείνη.

Ακόμη παλαιότερα, περίπου 15 χρόνια πριν, το ίδιο άτομο οδηγώντας το όχημά του στην εθνική οδό Ρεθύμνου-Ηρακλείου και έχοντας συνεπιβάτιδες δυο γυναίκες από την Ουκρανία, κάπου στο Πέραμα, ενεπλάκη σε τροχαίο με αποτέλεσμα να ανατραπεί το όχημα και να βρει τον θάνατο η μια από τις δυο γυναίκες. Την εγκατέλειψε νεκρή στο σημείο του ατυχήματος και εξαφανίστηκε. Άγνωστο και σε αυτή την περίπτωση εάν λογοδότησε στη δικαιοσύνη, εάν δικάστηκε ή αθωώθηκε.

Πηγή: rethnea.gr

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ