Ρεκόρ εισαγωγών στα εφημερεύοντα νοσοκομεία της Αττικής – Στο 90% η κάλυψη των ΜΕΘ Covid

Εξαιρετικά δύσκολη είναι η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα νοσοκομεία της Αττικής, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, όπως την περιέγραψε ο υπουργός Υγείας κατά την ενημέρωση της Τετάρτης.

Η Αττική έχει αυτή την εποχή το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο με αποτέλεσμα να υπάρχει πίεση στο ΕΣΥ με ρεκόρ εισαγωγών στα εφημερεύοντα νοσοκομεία, τόνισε ο Βασίλης Κικίλιας.

Ενδεικτικά, ανέφερε ότι την Τρίτη υπήρξαν 168 εισαγωγές και τη Δευτέρα 186 εισαγωγές.

Όπως ανέφερε, η κάλυψη των ΜΕΘ Covid στην Αττική έχει διαμορφωθεί αυτή τη στιγμή σε ποσοστό 90%, δηλαδή 235 ΜΕΘ από τις συνολικά 262.

Στο σημείο αυτό αναφέρθηκε στο μόλις λίγων ημερών βρέφος, που μολύνθηκε από κορονοϊό και νοσηλεύεται διασωληνωμένο στο νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού. Έκανε λόγο για μία “μικρή αθώα ψυχή”, που “δίνει μάχη για τη ζωή”, σημειώνοντας ότι οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν για να το βοηθήσουν. “Παρακολουθώ καθημερινά με αγωνία από τις 19 Φεβρουαρίου την πορεία της υγείας ενός μωρού 24 ημερών, διασωληνωμένου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου Αγλαΐα Κυριακού. Είμαι μία μικρή αθώα ψυχή, που δίνει μάχη για τη ζωή, οι γιατροί κάνουν ό,τι μπορούν και εύχομαι, ευχόμαστε, να πάνε όλα καλά. Νομίζω ότι αξίζει να σκεφτούμε όλοι αυτή την εικόνα και να κάνουμε ό,τι μπορούμε από τη δική μας πλευρά και θέση ο καθένας έτσι ώστε να καταφέρουμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία”, είπε ο υπουργός Υγείας.

Νωρίτερα, σημείωσε ότι 12 μήνες τώρα, η χώρα μας, όπως και όλος ο κόσμος, δοκιμάζεται από μία κρίση παγκόσμιας υγείας και υπενθύμισε πως πέρυσι, στις 26 Φεβρουαρίου, μετέβη ο ίδιος στη Θεσσαλονίκη, μετά την επιβεβαίωση του πρώτου κρούσματος στην Ελλάδα.

Αναφέρθηκε στις τεράστιες προσπάθειες των ανθρώπων της υγείας, που έχουν περάσει πολλά, δεν έχουν λυγίσει και είναι καθημερινά στη μάχη, όπως είπε, “γιατί η ανθρώπινη ζωή είναι το υπέρτατο αγαθό και η υπεράσπισή της η υπέρτατη ευθύνη” και έκανε λόγο για ένα ανεπανάληπτο κύμα αλληλεγγύης και αγάπης για τον διπλανό μας. Ωστόσο, ο ιός είναι “πάρα πολύ επικίνδυνος”, υπενθύμισε ο υπουργός Υγείας και υπογράμμισε ότι “όλοι μαζί μπορούμε να ξεπεράσουμε αυτή τη δυσκολία, και τώρα είναι η ώρα”.

Στο πλαίσιο αυτό, αναφέρθηκε στην επιχείρηση “Ελευθερία”, επισημαίνοντας ότι μέχρι σήμερα έχουν διενεργηθεί 790.586 εμβολιασμοί με ημερήσιο ρυθμό πάνω από 30.000. Σήμερα θα γίνουν πάνω από 31.000 εμβολιασμοί, ενώ ήδη έχουν κλειστεί 1.480.479 ραντεβού για εμβολιασμό, είπε ο υπουργός Υγείας για να τονίσει πως “η επιχείρηση ‘Ελευθερία’ είναι παράδειγμα προς μίμηση”.

“Ζητώ από όλους να κάνουν λίγη υπομονή. Ο συνδυασμός του εμβολιασμού με την τήρηση των μέτρων θα οδηγήσει στη μείωση της θνητότητας, στη μείωση των βαρέως νοσούντων, στην αποσυμπίεση του ΕΣΥ και άρα σε σταδιακή επαναφορά σε μία κανονική ζωή”, κατέληξε ο υπουργός Υγείας.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ