Πτώση F-4 Phantom στην Ανδραβίδα: Αυτός είναι ο νεκρός συγκυβερνήτης – Αγωνία για τον κυβερνήτη

Νεκρός είναι ο ένας από τους δύο πιλότους του F-4 Phantom, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ανδραβίδας, το πρωί της Δευτέρας 30 Ιανουαρίου. Πρόκειται για τον συγκυβερνήτη του αεροσκάφους, τον 29χρονο Υποσμηναγό (Ι) Μάριο – Μιχαήλ Τουρούτσικα.

Την ίδια ώρα,  αγωνιώδεις είναι οι προσπάθειες των αρχών προκειμένου να εντοπιστεί ο 31χρονος Σμηναγός Ευστάθιος Τσιτλακίδης, ο κυβερνήτης του Phantom F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας.

Η ανακοίνωση του ΓΕΑ:

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών».

Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας

Μάριος Μιχαήλ Τουρούτσικας

 Τα πρώτα λόγια του πατέρα του αγνοούμενου κυβερνήτη

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 31χρονου σμηναγού Ευστάθιου Τσιτλακίδη συνεχίζονται, με τους δικούς του ανθρώπους να ελπίζουν σε ένα θαύμα. Η εκπομπή LiveNews επικοινώνησε με τον πατέρα του αγνοούμενου πιλότου, ενώ βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες για τον εντοπισμό του.

«Ήρθαν από το επιτελείο της Αεροπορίας εδώ στο σπίτι και μας είπαν ότι ψάχνουν τον γιο μου και τον άλλο πιλότο. Από τη Μονάδα του με ενημέρωσαν πάρα πολύ νωρίς για το τι συνέβη. Αλλά τώρα, πριν από λίγο, ήρθαν αυτοπροσώπως έξω από την πόρτα μου και μου είπαν ότι κατέπεσε το αεροπλάνο και ότι είναι σε εξέλιξη η έρευνα για τα δύο παιδιά», είπε ο πατέρας του 31χρονου Ευστάθιου Τσιτλακίδη.

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ