Εκλογές 2023: Ο Βορίδης αποκάλυψε τις δύο επικρατέστερες ημερομηνίες

Την ημερομηνία διάλυσης της Βουλής και την επικρατέστερη ημερομηνία των εκλογών αποκάλυψε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, από τη Ζαχάρω όπου βρέθηκε για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Ο κ. Βορίδης, ανέφερε ότι, αν τελικά οι εκλογές γίνουν στις 2 ή στις 9 Απριλίου, θα έχουμε διάλυση της Βουλής το πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου, αλλά αυτό – όπως τόνισε – είναι απόφαση του πρωθυπουργού, ο οποίος είναι και ο μοναδικός υπεύθυνος για τον χρόνο διεξαγωγής των εθνικών εκλογών.

Για την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών 2023 είπε συγκεκριμένα: «Τώρα για το πότε θα έχουμε εκλογές, το έχει απαντήσει ο πρωθυπουργός. Θα είναι τον Απρίλιο ή τον Μάιο. Επομένως αυτός είναι ο χρόνος. Απλώς για να γίνουν Απρίλιο ή Μάιο, όλοι καταλαβαίνουμε ότι η διάλυση του κοινοβουλίου θα γίνει νωρίτερα. Άρα αν κανείς σκεφτεί ότι οι ημερομηνίες του Απριλίου είναι οι δύο που συζητάμε όλοι, η 2η και η 9η Απριλίου, διότι μετά είναι το Πάσχα και θα πάμε πιο πίσω, αν ο πρωθυπουργός πάει σε αυτές τις ημερομηνίες, θα πρέπει κανείς να περιμένει τη διάλυση του κοινοβουλίου στο πρώτο δεκαήμερο του Μαρτίου. Άρα ο χρονικός ορίζοντας είναι περίπου αυτός, αλλά ο πρωθυπουργός έχει αφήσει ένα περιθώριο να το σκεφτεί και ίσως να μετακινήσει τις πρώτες εκλογές λίγο αργότερα, δηλαδή προς τα τέλη Απριλίου».

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα patrisnews, ερωτηθείς αν μπορεί η Νέα Δημοκρατία να είναι αυτοδύναμη κυβέρνηση από τις πρώτες εκλογές, απάντησε: «Αυτοδυναμία στις πρώτες εκλογές σημαίνει 46% για οποιονδήποτε. Όπως έχουν διαμορφωθεί οι δυνάμεις, είναι εξαιρετικά φιλόδοξο και δύσκολο εγχείρημα για να το πει αυτό κάνεις. Αλλά έχω απόλυτη πεποίθηση, ότι στις δεύτερες εκλογές θα υπάρξει αυτοδυναμία της Νέας Δημοκρατίας».

Η αναφορά του στην πιθανότητα συνεργασίας 

Σχετικά με τις μετεκλογικές συνεργασίας, είπε: «Εμείς ως Νέα Δημοκρατία, οπότε έχει χρειαστεί και είναι αυτή η εντολή του ελληνικού λαού, την τιμάμε και προσπαθούμε να εξαντλήσουμε όλες τις δυνατότητες που έχουμε, για να υπηρετήσουμε το συμφέρον του ελληνικού λαού. Άρα αν είναι αυτή είναι η εντολή του ελληνικού λαού, θα καταβάλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια μέσα στο κοινοβούλιο, για να μπορέσουμε να φτιάξουμε προγραμματικές συνθέσεις, που θα επιτρέψουν να δημιουργηθεί μία βιώσιμη και αποτελεσματική κυβέρνηση. Πιστεύω όμως ότι δεν θα χρειαστεί αυτό. Θα είμαστε αυτοδύναμοι».

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ