Πτώση F-4 Phantom στην Ανδραβίδα: Νεκρός ο 29χρονος συγκυβερνήτης

Νεκρός είναι ο ένας από τους δύο πιλότους του F-4 Phantom, το οποίο κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Ανδραβίδας, το πρωί της Δευτέρας.

Πτώση F-4 Phantom στην Ανδραβίδα: Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια – Αγνοούνται οι δύο χειριστές

Όπως ανακοίνωσε επίσημα το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας, πρόκειται για τον 29χρονο συγκυβερνήτη Μάριο-Μιχαήλ Τουρούτσικα, ο οποίος τραυματίστηκε θανάσιμα από την συντριβή του μαχητικού αεροσκάφους.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του κυβερνήτη του F-4 Phantom, συνεχίζονται.

Έπεσε αεροσκάφος F-4 της Πολεμικής Αεροπορίας νότια της Ανδραβίδας

Η ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας

«Τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, διθέσιο αεροσκάφος F-4 Phantom II της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση, κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του συγκυβερνήτη, Υποσμηναγού (Ι) Μάριου – Μιχαήλ Τουρούτσικα 29 ετών. Συνεχίζονται οι έρευνες για τον κυβερνήτη, Σμηναγό (Ι) Ευστάθιο Τσιτλακίδη, 31 ετών», επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

Το χρονικό – Οι πρώτες εικόνες από τα συντρίμμια του αεροσκάφους

Η ιστοσελίδα protinews.gr δημοσίευσε τις πρώτες φωτογραφίες από το σημείο όπου βρέθηκαν συντρίμμια του αεροσκάφους, το οποίο έπεσε ένα τέταρτο μετά την απογείωσή του, στις 10.30 το πρωί.

συντρίμμια αεροσκάφους

αεροσκάφος στην Ανδραβίδα

Πληροφορίες αναφέρουν ότι έχουν βρεθεί δύο σωσίβια σε μεγάλη απόσταση μεταξύ τους και ένα αλεξίπτωτο.

Το αεροσκάφος της 338 Μοίρας της 117 Πτέρυγας Μάχης εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση «χαμηλής ναυτιλίας», δηλαδή σε χαμηλό ύψος και απογειώθηκε από την Ανδραβίδα στις 10:15 π.μ.

Από την πρώτη στιγμή μετά την πτώση του Phantom στήθηκε μεγάλη επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης των δύο πιλότων, οι οποίοι δεν πρόλαβαν να χρησιμοποιήσουν το σύστημα αυτόματης εκτίναξης και να εγκαταλείψουν το αεροσκάφος.

Στην περιοχή της συντριβής του αεροσκάφους έσπευσαν 2 ελικόπτερα Agusta ΑΒ-205 της Πολεμικής Αεροπορίας, 1 ελικόπτερo Σικόρσκι S-70 του Πολεμικού Ναυτικού, καθώς και πλωτά μέσα του Λιμενικoύ, ενώ σε μέγιστη ετοιμότητα βρίσκεται ένα C-130 και μια φρεγάτα.

Η επίσημη ανακοίνωση λίγο μετά την πτώση του αεροσκάφους ανέφερε ότι «την Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2023 και ώρα 10:30, αεροσκάφος F-4 (διθέσιο) της 338Μ/117ΠΜ που εκτελούσε εκπαιδευτική πτήση κατέπεσε στη θαλάσσια περιοχή 25 ναυτικά μίλια νότια του αεροδρομίου Ανδραβίδας».

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ