Πτώση Canadair: Σπαραγμός στην κηδεία του Χρήστου Μουλά – Τυλιγμένο με την ελληνική σημαία το φέρετρο

Στην κρητική γη αναπαύεται ο ήρωας πιλότος, Χρήστος Μουλάς, που έπεσε την ώρα του καθήκοντος στην επιχείρηση κατάσβεσης στην μεγάλη φωτιά στην Κάρυστο.

Το τελευταίο αντίο στον ήρωα Περικλή Στεφανίδη που σκοτώθηκε στην πτώση του Canadair – «Αθάνατος»

Άγημα του στρατού πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα την ώρα της ταφής στο κοιμητήριο του Γαβαλοχωρίου σε ένδειξη τιμής. Την στιγμή που το φέρετρο βγήκε από την εκκλησία μετά την εξόδιο ακολουθία το πλήθος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και φώναξε: «Αθάνατος».

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Η Βουλή υιοθετεί το αγέννητο παιδί του άτυχου κυβερνήτη Χρήστου Μουλά

Συγγενείς και φίλοι του άτυχου πιλότου Χρήστου Μουλά βρέθηκαν από νωρίς το πρωί στη γενέτειρά του. Λίγο μετά τις 9 το πρωί το αυτοκίνητο που μετέφερε την σορό του σμηναγού έφτασε στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου.

Αντιπτέραρχοι οι δύο πιλότοι του μοιραίου Canadair – Συγκινητική τελετή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Το φέρετρο με τη σορό του αδικοχαμένου κυβερνήτη του μοιραίου Canadair ήταν τυλιγμένο με την γαλανόλευκη και άγημα της Πολεμικής Αεροπορίας απέδωσε τιμές. Το ξίφος και το καπέλο του κρατούσε συνάδελφος του από τη μονάδα του.

Τραγική φιγούρα ήταν η σύζυγος του σμηναγού, που διανύει τον 3ο μήνα της εγκυμοσύνης, και ακολουθούσε πεζή το αυτοκίνητο. Εισήλθε στον ναό αλλά η συγκινησιακή φόρτιση ήταν τεράστια με αποτέλεσμα να αποχωρήσει μετά από σύσταση του γιατρού της. Το αγέννητο παιδί του 34χρονου κυβερνήτη θα υιοθετήσει η βουλή ύστερα από απόφαση που έλαβε προσφέροντας του στήριξη μέχρι να συμπληρώσει το 25ο έτος της ηλικίας του.

Συντετριμμένοι οι γονείς και η γιαγιά του σμηναγού μπήκαν υποβασταζόμενοι στην εκκλησία, ενώ φίλοι και συγγενείς ξέσπασαν σε κλάματα στο προαύλιο του ναού.

«Tο κλίμα είναι βαρύ. Βουβός πόνος και βουβή συγκίνηση είναι οι λέξεις που μπορούν να περιγράψουν την κατάσταση που επικρατεί. Θα είμαστε δίπλα στην οικογένεια. Ο ήρωας σμηναγός Χρήστος Μουλάς θα μείνει αθάνατος στις ψυχές μας και στην μνήμη μας», δήλωσε ο ιερέας του χωριού, Σπυρίδων Βαϊδάκης.

Το παρών στην κηδεία έδωσε σύσσωμη η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας και οι αρχηγοί των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Η πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σακελλαροπούλου έφτασε στην εξόδιο ακολουθία συνοδευόμενη από τον αρχηγό ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνο Φλώρο. Τιμές απέδωσαν τα τιμητικά αγήματα των τριών Όπλων.

Στεφάνια σε ένδειξη σεβασμού και τιμής απέστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς ,Δημόκριτος Ζερβάκης αντιστράτηγος, η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, δήμαρχοι, φορείς κ.α.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ