Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Η Βουλή υιοθετεί το αγέννητο παιδί του άτυχου κυβερνήτη Χρήστου Μουλά

Η Βουλή υιοθετεί το αγέννητο παιδί του Χρήστου Μουλά, του άτυχου κυβερνήτη του μοιραίου Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο, ενώ επιχειρούσε για την κατάσβεση της φωτιάς. Παίρνοντας τον λόγο ο πρόεδρος της Βουλής Κώστας Τασούλας, θύμισε ότι πρόκειται για μία πρακτική που εφαρμόζεται από την εποχή της προεδρίας του Απόστολου Κακλαμάνη.  Δηλαδή, να υιοθετούνται τα παιδιά στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων που χάνουν την ζωή τους εν ώρα καθήκοντος.

Η σύζυγος του αδικοχαμένου Σμηναγού βρίσκεται στον τέταρτο μήνα της εγκυμοσύνη της. Από την ώρα που θα γεννηθεί το παιδί, θα υιοθετηθεί από το ελληνικό κοινοβούλιο μέχρι το 25ο έτος της ηλικίας του.  Στο πλαίσιο αυτό, η Βουλή θα δίνει ένα χρηματικό ποσό για την ανατροφή του παιδιού.

«Προφανώς και η Βουλή θα υιοθετήσει αυτό το αγέννητο παιδί, τριών μηνών, της χήρας του σμηναγού Χρήστου Μουλά, που έπεσε εν ώρα καθήκοντος για να σώσει», ανέφερε χαρακτηριστικά, σε παρέμβασή του στην Ολομέλεια, ο κ. Τασούλας, καταχειροκροτούμενος από όλα ανεξαιρέτως τα κόμματα.

Όπως ανέφερε δε, το πρωί, ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας του τηλεφώνησε, ζητώντας του να δει τι δυνατότητες έχει η Βουλή για την στήριξη του αγέννητου παιδιού του Χρήστου Μουλά.

«Η Βουλή θα το υιοθετήσει μέχρι τα 25 του χρόνια με ένα χρηματικό ποσό που θα καταβάλλεται ετησίως», είπε ενώ επεσήμανε ότι δεν εφαρμόζεται σήμερα για πρώτη φορά, η διαδικασία στήριξης της Βουλής ανήλικων παιδιών ή παιδιών που σπουδάζουν, στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του Πυροσβεστικού Σώματος που έχασαν στο καθήκον, τη ζωή τους.

Από το 2010 έχουν υιοθετηθεί από τη Βουλή 72 παιδιά με 625.000 ευρώ ετησίως

Όπως είπε από το 2010 μέχρι σήμερα η Βουλή έχει στηρίξει 72 παιδιά 43 οικογενειών, με το ποσό των 625.000 ευρώ ετησίως.

«Η διαδικασία αυτή δεν είναι τωρινή και δεν έχει να κάνει με το σήμερα. Το 1998 επί προεδρίας Απόστολου Κακλαμάνη άρχισε η Βουλή να “υιοθετεί”, στηρίζοντας οικονομικά μέχρι το 25ο έτος της ηλικίας τους τα παιδιά πεσόντων εν ώρα καθήκοντος στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων. Μετά από λίγα χρόνια, το 2010 επί προεδρίας του αειμνήστου, Φίλιππου Πετσάλνικου αυτή η οικονομική, στοιχειώδης, συμβολική στήριξη επεκτάθηκε και στα παιδιά των στελεχών των Σωμάτων Ασφαλείας.

Από το 2010 μέχρι σήμερα, η Βουλή παραμένει σταθερά στο πλευρό των οικογενειών, στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος. Διατίθενται για τη στήριξη 72 παιδιών, 43 συνολικά, πεσόντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας το ποσό των 625.000 ευρώ ετησίως. Πρόκειται για ανήλικα παιδιά ή παιδιά που σπουδάζουν.

Με τη συμβολική αυτή κίνηση η Βουλή τιμά έμπρακτα τη μνήμη εκείνων που έχασαν τη ζωή τους, υπηρετώντας με αυτοθυσία το λειτούργημά τους και την πατρίδα.

Οι οικογένειες που άφησαν πίσω τους, χάνοντας τη ζωή τους από δολοφονική ενέργεια ή από πτώση αεροσκάφους ή στην κατάσβεση πυρκαγιάς, χρειάζονται στήριξη», ανέφερε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος της Βουλής.

 

 

 

 

 

 

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ