Europa Conference League: Ώρα Ευρώπης για τις ομάδες της Θεσσαλονίκης – ΠΑΟΚ και Άρης στη μάχη της πρόκρισης

Τα ψέματα τελείωσαν. Μετά τον Παναθηναϊκό ήρθε η ώρα των ομάδων της Θεσσαλονίκης να αρχίσουν τις επίσημες υποχρεώσεις τους για τη σεζόν 2023-24.

Με αναμετρήσεις σημαντικές, αρκετά «πονηρές», αλλά και αναγκαίες για να συνεχίσουν την προσπάθεια να πετύχουν το στόχο τους: Φτάνοντας στους ευρωπαϊκούς ομίλους.

Την αρχή θα κάνει ο Άρης. Η ομάδα του Τόλη Τερζή αγωνίζεται στις 18:00 στην Αρμενία κόντρα στην Αραράτ. Για τον β’ προκριματικό γύρο του Conference League.

Παιχνίδι που περισσότερο φοβίζει το άγνωστο κι όχι τόσο η δυναμικότητα της αντιπάλου. Οι «κίτρινοι» χωρίς τον Μπράμπετς πρέπει να προσέξουν στην άμυνα καθώς οι Αρμένιοι δείχνουν να είναι δυνατοί μεσοεπιθετικά. Μέχρι εκεί όμως. Ποιοτική σύγκριση των ομάδων δεν υπάρχει και ο Άρης παρά το άγνωστο, είναι αναγκασμένος να πάρει αποτέλεσμα που θα του δίνει ουσιαστικά την πρόκριση από σήμερα.

Στις 20:30 έρχεται η ώρα του ΠΑΟΚ. Στην Τούμπα ο «δικέφαλος» φιλοξενεί την Μπεϊτάρ Ιερουσαλήμ. «Πονηρό» ματς, καθώς οι ομάδες του Ισραήλ πάντα ήταν κακός μπελάς για τους ελληνικούς συλλόγους στα καλοκαιρινά προκριματικά.

Η Μπεϊτάρ δε θα έχει τον καλύτερο παίκτη της, τον επιθετικό Φράιντεϊ. Οι «ασπρόμαυροι» είναι σαφώς ποιοτικότερη ομάδα, αλλά για την εποχή η αντίπαλος που του παρουσιάστηκε δεν είναι καλή. Γι’ αυτό και χρειάζεται προσοχή για να αποφευχθούν οι… κακοτοπιές, ειδικά ενόψει ρεβάνς στο Ισραήλ που πάντα είναι ξεχωριστών συνθηκών στα καλοκαιρινά προκριματικά.

Στην περίπτωση που οι δύο ελληνικές ομάδες κατορθώσουν να κάνουν το χρέος τους και να προκριθούν στον γ’ προκριματικό, τότε ο ΠΑΟΚ θα βρει μπροστά του την Κροατική Χάιντουκ και ο Άρης την Ουκρανική Ντιναμό Κιέβου.

Τα ψέματα τελείωσαν, η θεωρία αφήνει τη θέση της στην πράξη. Μετά τον Παναθηναϊκό, ήρθε η ώρα των δύο ομάδων της Θεσσαλονίκης να αρχίσουν τις επίσημες υποχρεώσεις τους για τη σεζόν 2023-24.

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ