Πτώση Canadair: Ράγισαν καρδιές στο τελευταίο αντίο στον σμηναγό Χρήστο Μουλά

Σε κλίμα οδύνης πραγματοποιήθηκε η κηδεία του 34χρονου σμηναγού, Χρήστου Μουλά στα Χανιά.  Δίπλα στους γονείς του άτυχου κυβερνήτη του Canadair που συνετρίβη στην Κάρυστο, στάθηκε με συγκινησιακή φόρτιση, η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Πτώση Canadair: Θρήνος στα Χανιά για τον σμηναγό Χρήστο Μουλά – Τυλιγμένο με τη γαλανόλευκη το φέρετρο

Η σορός του 34χρονου πιλότου έφτασε στον ναό τυλιγμένη με τη γαλανόλευκη σημαία. Παρόντες ήταν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, βουλευτές, δήμαρχοι, εκπρόσωποι φορέων και ενώσεων, οι αρχηγοί των Σωμάτων των Ενόπλων Δυνάμεων. Τιμές απέδωσαν τα τιμητικά αγήματα των τριών Όπλων.

Στεφάνια σε ένδειξη σεβασμού και τιμής απέστειλαν ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, ο πρόεδρος της Βουλής, Κώστας Τασούλας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης, Κυριάκος Βελόπουλος, οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς ,Δημόκριτος Ζερβάκης αντιστράτηγος, η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, δήμαρχοι, φορείς κ.α.

Πτώση Canadair στην Κάρυστο: Η Βουλή υιοθετεί το αγέννητο παιδί του άτυχου κυβερνήτη Χρήστου Μουλά

Αντιπτέραρχοι οι δύο πιλότοι του μοιραίου Canadair – Συγκινητική τελετή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Σε τούτη τη γη που σήμερα τον αγκαλιάζει, ο Σμηναγός, έζησε τα παιδικά και εφηβικά του χρόνια, βοηθώντας παράλληλα ως νεαρός στην οικογενειακή επιχείρηση του πατέρα του. Με απόφαση του Δημάρχου Αποκόρωνα Χαράλαμπο Κουκιανάκη θα δοθούν τα ονόματα των δύο πιλότων σε δρόμο και πλατεία του Γαβαλοχώριου. Συγγενείς, συμμαθητές, φίλοι και οι συνάδελφοί του στην Πολεμική αεροπορία και την ιπτάμενη οικογένεια των Canadair όπως επίσης εκατοντάδες Χανιώτες από όλο το νομό, παρακολουθώντας συντετριμμένοι την εξόδιο ακολουθία, συμπάσχοντας στον πόνο των γονέων του με άνθη και φωτογραφίες του, στα χέρια τους.

Οι δύο αδικοχαμένοι πιλότοι που έλαβαν τον τιμητικό βαθμό του Αντιπτεράρχου σε μία σεμνή και φορτισμένη τελετή στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπως μονολογούν οι γονείς του Χρήστου Μουλά, θα συναντηθούν ψηλά με την ευχή να πάψει το κακό με τις πυρκαγιές που κάθε χρόνο τραυματίζουν βαθιά την ελληνική γη.

Όλοι όσοι συνοδεύουν στην τελευταία του κατοικία τον αδικοχαμένο πιλότο, μιλούν με τα καλύτερα λόγια για την πορεία και το χαρακτήρα του Αντιπτεράρχου πλέον, Χρήστου Μουλά.

καναντέρ Κάρυστος

Μοιράσου το:

σχολίασε κι εσύ